Човек трябва да има сърце и ум за доброто и

...
Човек трябва да има сърце и ум за доброто и
Коментари Харесай

Коя е Еми и защо се бори с крадеца на сенки

Човек би трябвало да има сърце и разум за положителното и вълшебствата, а също и предпочитание да помогне на другите. Има ли това, има и сигурен билет за магичните светове, в които ще го придвижи „ Еми и крадецът на сенки “.

Вярно е, че Еми е горделив собственик на коси, които греят във всички багри, носи със себе си и магичен куфар. Дъщеря е на Радост и Тъга, а спътникът ѝ в пътешествията, Виктор, е момче, което е пробвало от горчивото в живота и с чиста душа се хвърля в борбата с безсмъртния и екстравагантен подтисник на души. Обаче читателят също може да премине границата сред чернотата на Нищото и безброй непознати и чудновати пространства, с цел да се се озове в света на светлосенките. Трябва му единствено новият разказ на Марин Трошанов. 

Авторът, известен с трилогията „ ЛАМЯ ЕООД “ и притежател на премията „ Перото “ за фантастично-образователната комиксова поредност „ Роботът Чапек “, среща феновете на вълшебните сюжети с една „ история за провокациите – били те същински или мислени, пред които се изправяме всекидневно “. За среща му оказва помощ и илюстраторката на книгата Ралица Мануилова.

Еми е действително съществуващо момче – Таня от влака, с която Трошанов се среща инцидентно, пътувайки към морето, а Виктор ненапълно е самият той и всички деца на 90-те. С „ Еми и крадецът на сенки “ създателят приказва за порастването и надрастването на разликите в името на нещо по-голямо.

На 20 май от 19:30 часа в „ Терминал 1 “ всички, които обичат вълшебствата и приключенията, ще създадат най-логичното нещо – ще преминат в различен свят. Или по-точно – в един от доста, за които написа Марин Трошанов. 

За да се подговите за формалната премиера на романа му, който другояче е разполагаем в книжарниците, чуйте звуковия файл. 

В него Трошанов споделя и за това кой е крадецът на сенки в актуалния свят, какво значи да израснеш в 90-те, по какъв начин едно пътешестване във мислени светове те среща и с първата обич и за какво играта на несъгласия е основополагаща за нашето съществуване.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР