Човек от поддръжката се появи между вратите и обърка българкатаСкиорката

...
Човек от поддръжката се появи между вратите и обърка българкатаСкиорката
Коментари Харесай

Груба грешка на организаторите прецака Ева Вукадинова в Пекин

Човек от поддръжката се появи сред вратите и обърка българката

Скиорката Ева Вукадинова зае 49-о място след първия манш на алпийския слалом на Олимпиадата в Пекин.

Тя финишира за 1:00.71 минути, макар че влезе в слалома с защитна лонгета на ръкавицата на дясната ръка поради пукната костица на дланта. Нищо не отхвърли българката да се състезава и във втората дисциплинираност в Китай, откакто преди тя остана 36-а в гигантския слалом, написа.

Само на 20 години Вукадинова прави чудесно усещане с характера си на нейната първа Олимпиада. Не я спря даже един от най-нелепите и странни произшествия в Пекин. Тя се спусна със стартов номер 66 и изоставаше с 4.33 секунди на последната междинна контрола.

След това Ева внезапно излезе от релси и пропусна врата, като че ли изгубила централизация.

Оказа се, че няколко порти нагоре на трасето се е появил човек от поддръжката на пистата, изцяло нерегламентирано. Това освен попречи и разсея Вукадинова, само че и си бе много рисково при скоростта на скиорката.

Тим България подаде зов, той бе почетен и Вукадинова бе върната още веднъж на старта. Тя се спусна за повторно, само че очевидно бе по-предпазлива и мина с към 2 секунди по-бавна на последната междинна контрола, по отношение на времето от първото втурване.

"Имаше човек на трасето, видях го, до момента в който карах. Доста ме разконцентрира. Жалко, тъй като първото ми втурване бе много по-сполучливо - разяснява Ева. - Трябваше да сляза до долу, да се кача и да се спусна отново... Това подейства и физически, и душевен. Боли ме и контузеното място. Карам с шина, предписаха ми и медикаменти... Трябваше да пускам, желаех да покажа, че българите можем. Мога повече. "

Но смелото българско момиче-дебютант въпреки всичко съумя да приключи първия манш, което не може да се каже за супервездата Микаела Шифрин. Американката позволи неточност на петата врата, опита да я поправи, само че две порти по-късно трябваше да напусне конкуренцията. Същото се случи и в гигантския слалом преди 2 дни, когато Шифрин още веднъж даже не стигна до втория манш (по-късно днес). Пълен неуспех за считаната за огромна любимка Микаела.

Германката Лена Дюр води след първия манш с 52.17 секунди, следвана единствено на 3 стотни от секундата от Мишел Гизин (Швейцария) и на 12 стотни от шведката Сара Хектор, която преди два дни завоюва олимпийската купа в гигантския слалом.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР