Човек обикновено не свързва лозунга правете любов, а не война“

...
Човек обикновено не свързва лозунга правете любов, а не война“
Коментари Харесай

Опитът на американската армия да създаде гей бомба

Човек нормално не свързва лозунга „ правете обич, а не война “ с американските военни. В реалност войската на Съединените щати е плашеща и страшна, точно тъй като е доста ефикасни в основаването на нови и изобретателни способи за търсене, намиране и заличаване на врага, постоянно просто с натискане на бутон. Но в отклоняване от тези враждебни обичаи, през 1994 година Лаборатория Райт, част от Военновъздушни сили на Съединени американски щати, показа план от три страници за „ гей бомба “.

Документацията, получена от неправителствената организация за битка с биологичните оръжия, Проектът Съншайн, откри, че основаната в Охайо Лаборатория Райт е желала 6-годишна безплатна помощ от 7,5 милиона $, с цел да сътвори редица смъртоносни оръжия. Проектът със странното заглавие „ Тормозни, досадни и идентифициращи неприятните момчета химикали “, ни звучи като нещо, което злодеят от някаква подигравка на престъпен филм би предложил.

 asdasdasd

В плана се предлага, с изключение на други неща, и бомба, „ съдържаща химикал, който кара вражеските бойци да станат гей и да разрушат личните си армии, тъй като всички бойци ще бъдат неустоимо привлечени един към различен “. Лабораторията е имала и други по-нестандартни хрумвания, като бомби, които провокират неприятен мирис, бомби, които провокират газове, и бомби, които притеглят рояци от жилещи инсекти във вражеските редици, човек би трябвало да признае, че гей бомбата сигурно е най-иновативната и химически смела.

Пентагонът и до ден сегашен твърди, че разискването на гей бомба е било малко. Въпреки това, от плана Съншайн считат, че Пентагонът в действителност обмисля концепцията дълго и съществено, тъй като откриват, че „ те бяха внесли предлагането ни в най-висшия орган за теоретичен проучвания в страната, с цел да го ревизират и да им върнат мнение “. И в действителност – целият план е импортиран за разглеждане в Националната академия на науките през 2002 година

Независимо от това, концепцията за гей бомба в никакъв случай не минава по нататък, към създаване. Остава обаче въпросът по какъв начин въобще им хрумва такава концепция? Може би най-хубавата улика се крие в политическия климат по това време. Когато новоизбраният президент Бил Клинтън се опита да отстрани възбраната хомосексуалистите да постъпват в армията, това провокира мощно противодействие и възмущение от страна на военните.

Общият консенсус измежду доста от армейските ръководители се показва от Министерството на защитата: „ Хомосексуалността е несъвместима с военната работа “. И също по този начин, да се разреши на гей хора да станат част от армията би представлявало риск за сигурността и ще наруши нужния открит ред в казармите, влияейки на успеваемостта на военните. В резултата на това противодействие се ражда компромисният вид, в който хомосексуалисти в действителност стартират да се позволяват до армията, само че тяхната половост остава в загадка. Пентагонът не е изключително удивен.

В подобен политически климат с разразила се неоснователна параноя за това, че гейовете нарушават военната дисциплинираност и морал, тази концепция на Проекта Съншайн наподобява, настрана от мощно порочната му причина, ненапълно по-разбираема от позиция на това какви са визиите на военните за следствията от допускането на хомосексуални хора в армията.

Що се отнася до това дали науката изобщо може да реализира такова нещо – макар че разнообразни компании, занимаващи се с ароматизирани спрейове и масла, смятат че това е изцяло допустимо, тъй като разполагат с артикули, съдържа човешки феромони, които имат афродизиачен резултат, лабораторните проби не са изключително безапелационни и не удостоверяват нищо от изказванията им. Дори в един раздел от подадените до Пентагона документи, озаглавен „ Нужни са нови проучвания “, признава, че до момента не са открити химикали, които да правят работа.

Докато концепцията за гей бомба в никакъв случай не става действителност, тя има собствен живот в поп културата, медиите и даже университетски среди. Новината за това оръжие даже въодушевява мюзикъл с много разочароващото заглавие „ Гей бомба – мюзикъл “.

Сред другите носители на Антинобелова премия през същата година бяха Маю Ямамото (Химия), за добиване на ванилова есенция от кравешка тор, и Дан Майер и Брайън Уитомб (Медицина), за проучване на страничните резултати от поглъщането на мечове. Създателите на гей бомби обаче останаха съществени по повод към концепцията си и отхвърлиха да участват на церемонията по награждаването, с цел да одобряват премията персонално. Човек би се надявал, че няма да обидят – въпреки всичко всичко е разрешено в любовта и войната?

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР