Човек, който постоянно се оплаква, отнема жизнената ви енергия! Способността да

...
Човек, който постоянно се оплаква, отнема жизнената ви енергия!
Способността да
Коментари Харесай

Човек, който постоянно се оплаква, отнема жизнената ви енергия

Човек, който непрекъснато се оплаква, лишава виталната ви сила!

Способността да се демонстрира емпатия и съпричастност се смята за позитивно качество. Но е значимо да ги проявявате вярно. Ако след диалог с друго лице се чувствате изтощени, тогава би трябвало да помислите дали да не измененията държанието си.

В живота си имаме доста проблеми. Проблеми имат и нашите родственици и другари и постоянно би трябвало да слушаме недоволства за нещо или от някого. От една страна, естествено, хората желаят някак си да облекчат напрежението, да приказват и ние им оказваме помощ за това. От друга страна – непрекъснатото слушане на недоволствата на други хора лишава силата ни.

Влиянието на отрицателен човек
Някои хора приказват за проблемите си, с цел да получат поддръжка и съвет. А други – да трансферират негативната си сила на различен. Трябва да се научите да ги различавате.

Може би хората, принадлежащи към втората категория, ще ви нарекат безсърдечен лакомец, когато откажете да отидете у тях. Може би те ще се опитат да ви внушат възприятие на виновност или нещо друго неприятно. Това не е ужасно. Компенсацията ще бъде прилив на сила и чувство за самочувствие, откакто се откажете от контактите с токсични хора.

Защо да не слушате недоволства
Защото оня, който единствено се оплаква, не прави нищо, с цел да промени живота си. Обикновено играе ролята на жертва. Това е неговият психотип, негов светоглед.

Слушате, само че с какво ще му помогнете? С нищо. Той няма потребност от помощ, той би трябвало да приказва. А диалогът без цел няма смисъл.

Оплаквайки се, той подсъзнателно и от време на време и умишлено отстранява възприятието си за виновност за личния си неуспех. С такива хора би трябвало да работи експерт, който знае по какъв начин да повлияе на метода им на мислене.

Най-голямото негативно влияние върху индивида оказват личните му неприятни мисли.

Никога няма да решите казуса на непрекъснатото оплакващия се, тъй като той не има намерение да го реши. Никога няма да утешите душата му със съчувствие, тъй като той няма потребност от него. Всичко, което желае, е да се освободи от отговорност за личната си орис. Това е невероятно.

Какво се случва с нас, когато непрекъснато слушаме недоволства
Ние даваме силата си за нищо. Искаме да помогнем, само че решението на казуса не идва. Опитваме се още веднъж и още веднъж и вследствие на това се изчерпваме.

Първи знаци за безсилие:

Емоционален дисбаланс
Трудност при решаването на личните проблеми
Проблеми с концентрацията
Появата на отрицателни мисли

Какво можем да създадем, с цел да избегнем недоволствата на човек:

Установете и дръжте отдалеченост
Може би, изначало индивидът ще ви се обиди. Но в действителност, в случай че всички спрат да слушат безкрайните приказки за безсмислието на битието, той най-сетне ще реши проблемите си, вместо да приказва единствено за тях, или да престане да се концентрира върху неприятното.

Дайте му да разбере, че единствено той е виновен за протичащото му се

Да предположим, че сте слушали индивида. Ако е по този начин, отделете време да му кажете искрено, че има един проблем, това че се оплаква и има по-глобален проблем – отрицателното му отношение към обстановката и към живота като цяло.

Не показвайте “слабост ”
Оплакващият се човек е манипулатор. Не му показвайте желанието си да го слушате. Така погубвате и двамата – и него и себе си. Негативната активност на индивида, който се оплаква, в никакъв случай няма да спре. След като ви изчерпи, той ще си откри друга жертва.

Установете граници
Помолете го да зачита правото ви на персонално пространство. А също и за избора на тематиката на диалог. Можете да кажете, че не желаете да говорите от самото начало за “трагедии и неприятности ”. Тогава индивидът ще бъде заставен да отвлече вниманието си от отрицателните неща.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР