Човек е готов на всичко за любовта си, без значение

...
Човек е готов на всичко за любовта си, без значение
Коментари Харесай

Мъж обра банка, за да плати операция за смяна на пола

Човек е подготвен на всичко за любовта си, без значение каква е. Доказателството идва благодарение на Джон Стенли Войтович. Неговата история съумява да грабне редица същински фенове на киното, въпреки и да се изисква малко време, с цел да бъде уловена. Джон е роден през далечната 1967 година и има две деца от първия си брак. Разделя се с жена си единствено след 2 години. Интересното е, че след време ще се срещне с новата си жена – Елизабет Еден.

Тя е транссексуална жена, която се пробва по всякакъв начин да събере пари, с цел да направи интервенция за промяна на пола си, само че когато открива Джони, осъзнава, че е намерила верния човек. Двамата са деятели и желаят равни права за хората с друга полова ориентировка. Нека никой да не се усеща обиден, просто не познаваме всички разновидности.

В случая излиза наяве, че Джон Войтович е желал да финансира интервенцията на своята брачна половинка – с Елизабет стават публична двойка и притеглят много погледи. Мнозина не подозират, че е било допустимо за това време да се подписа подобен брак, а се стига до там, че даже участват във вечерните вести на CBS. Животът на Елизабет надалеч не е толкоз обаятелен, защото даже след брака страда от депресии и опити за самоубийство.

Големият проблем е, че дамата няма доста средства, с цел да си разреши интервенция за промяна на пола. Тъй като самата операция е много скъпа за времето си, Джон взема решение да вземе обстановката в свои ръце.

На 22 август, дружно със Салваторе Натурили и Робърт Уестенберг, вършат опит за обир на клон на Манхатанската банка Чейс. Всеки е имал проекти за своите пари, само че Джон е желал да заплати интервенцията на своята брачна половинка. С малко повече внимание и следствие, Артър Бел, който отразява случая и познава Джон, открива, че това е бил единствено претекст.

Истинската причина за обира е, че тримата са изпълнявали интервенция на мафията, само че не са изпълнили всички заръки, когато са арестувани. Джон и Салваторе влизат в банката, не съумяват да стигнат до сейфа и държат заложници цели 14 часа. Салваторе умира при последните договаряния, когато ФБР вземат решение да щурмуват банковия клон. Джон се предава и се изправя пред съда.

При всевъзможни други условия, Джон е можел да се признае за отговорен и да получи по-ниска присъда, само че откакто е застрашавал човешки животи. След чуване и показания, Джон влиза в пандиза за 20 години и излежава към 5 от тях. На 10 април 1978 година е освободен и задържан още веднъж, с цел да излежи наказването за нарушение на гаранцията си и още две присъди от предишното. През 1984 година и през 1986 и 1987 година освободен е от пандиза през април 1987 година Неговата брачна половинка го посещава всеки месец в пандиза.

Историята не свършва до тук. Докато е още в пандиза, Джон продава правата за кино лентата си на Холивуд и неговата основна роля се извършва от Ал Пачино. Идеята за даването на правата е, че по този начин ще успее да завоюва пари за интервенцията и скоро има в сметката си сумата от 7500 $, които са повече от задоволително, с цел да може Еден да смени пола си. Тъй като филмът не е доста прецизен, Джон написа на The New York Times и споделя, че не се е разделил със своята брачна половинка, тъй като е била дебела и грозна, той среща Еден към 2 години след раздялата си.

Тъй като има и други проблеми с историята и филмът споделя, че Джон е предал останалите мафиоти, той бърза да изясни и това като неточност, изключително откакто не желае някой от мафиотите да остане с неверно усещане и да се саморазправи. Джон е удовлетворен от избора на артисти, само че отхвърля да се среща с Франк Пиърсън – сценаристът. Причината е, че считал историята си за доста по-ценна и скъпа.

Когато Елизабет Еден става пълноправна жена, взема решение да напусне Джон и да заживее с различен мъж. Джон остава самичък и по-късно схваща, че обичаната му е умряла от СПИН единствено две години след раздялата. През 2001 година светът към този момент е не запомнил за този чудноват случай и се постанова на публицистите от Times да го издирят и схванат, че банковият обирджия живее на обществени помощи в Бруклин. 5 години по-късно умира от рак на 60-годишна възраст в дома на майка си.

Критиците в никакъв случай не не помнят кино лентата на Джони, който продължава да печели съществени награди. Що се отнася до Елизабет Еден, тя има място в националния списък на ЛГБХТ обществото. Напомняме, че в нито един миг не е рационално да се правят закононарушения, без значение какъв брой огромна е любовта, въпреки и тъкмо в тази история да виждаме, че същата не е издържала доста.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР