Човек би си помислил, че глупостта и алчността ще си

...
Човек би си помислил, че глупостта и алчността ще си
Коментари Харесай

Инжекция със солена вода вместо ваксина

Човек би си помислил, че нелепостта и алчността ще си вземат отпуска за няколко дни в изискванията на здравна, социална и филантропична рецесия. Но наподобява, че тогава те най-вече запретват ръкави и се захващат за работа, а изобретателността сразява рекорди.

Хиляди хора в Индия са станали жертва на продажба на подправени ваксини. Сред задържаните за измамата са лекари и медицински служащи, оповестяват индийските управляващи.

Гладът, бедността и пандемията очевидно не са задоволителен камшик за индийския народ и към тях прибавяме инжектиране на солена вода вместо препарат против Covid-19.

Поне 12 сходни имунизационни серии са извършени във или близко дo Мумбай, финансовия център на страната.

„ Използвали са солена вода и са я инжектирали. Това е била практиката във всеки имунизационен център, който са организирали “, съобщи представител на полицията.

Приблизително 2500 души са получили подправените дози. Тъй като уредниците са взимали пари за услугата, са натрупали към 28 хиляди $.

„ Арестувахме и лекари. Те са употребявали болница, която е издавала подправените документи и ги е снабдявала с флакони и спринцовки “, добави още представителят на полицията.

До момента са задържани 14 души за машинация, опит за непредумишлено ликвидиране, незаконна интрига и други обвинявания.

Индия беше жертва на втора вълна от Covid-19 сред април и юни. Милиони бяха инфектирани, а десетки хиляди изгубиха живота си. След пик на болестта през май, ежедневните случаи започнаха да понижават, отслабвайки натиска върху изтощената здравна система, написа CNN. Това разреши на управляващите да засилят имунизационната акция.

 Индийски жители чакат на опашка за имунизация.
Снимка: Sakib Ali /Getty Images

През юни министър председателят Нарендра Моди разгласи централизирана имунизационна акция, при която държавното управление гратис разпредели количества от препаратите сред обособените щати. Скоро по-късно страната доближи връх от 8 млн. имунизации на ден.

Досега 62 млн. – 4,5% от популацията на Индия, са се ваксинирали, съгласно данни на университета " Джон Хопкинс ".

А подправените имунизации са направени през май и юни. Властите са почнали следствие, откакто някои от пострадалите са се усъмнили в издадените им документи.

Една от акциите се е провела в жилищен комплекс. Нито един от живущите там не е имал никакви реакции след имунизацията, също по този начин е трябвало да се заплати в брой – и това е породило съмнения.

Докато полицията проверява случая, други взимат нещата в свои ръце. Сидхарт Чандрашекар, юрист от Мумбай, завел обществено дело на 24 юни, а към същата дата публичният прокурор към този момент е бил удостоверил над 2 хиляди случаи на машинация.

Да се надяваме, че задържаните изобретателни индийски Андрешковци ще се замислят идващия път, когато им хрумне, че е добра концепция да инжектират на съгражданите си солена вода срещу заплащане.

 
2 учебни заведения в Индия носят името на Георги Раковски
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР