Човечеството случайно изпраща толкова много радиосигнали в космоса, че учените

...
Човечеството случайно изпраща толкова много радиосигнали в космоса, че учените
Коментари Харесай

Любопитни: учени казаха как извънземните могат да следят Земята

Човечеството инцидентно изпраща толкоз доста радиосигнали в космоса, че учените се опасяват, че „ любопитните “ извънземни може да ни шпионират безшумно от близка звезда в „ съвършено място за слушане “. 

Земята " пропуща " толкоз доста радиосигнали, че извънземните могат да чуят нашите телефонни диалози, настояват специалисти. Според тях 1,5 милиона мобилни кули на Земята генерират " радио приключване ", което може да бъде уловено в открития космос.

Учените считат, че извънземните може да са на звездата Барнард, ситуирана единствено на шест светлинни години от нас, пише Daily Star. Научно списание написа, че се намира „ на процедура в задния двор на нашата вселена “ и прибавя, че това усилва оптимално „ опцията за надничане от любопитни извънземни “.
 Радио сигнал, спътник, сигнал към космоса, извънземни, връзки, мобилни телефонни кули, радиовълни, може да подслушва, Според учени 1,5 милиона мобилни кули на нашата планета генерират " радиоизтичане "  Снимка: Shutterstock
" Все още има опция извънземните да могат да слушат нашите мобилни телефони, в случай че са задоволително близо, в вярната част на небето и разполагат с малко по-модерна технология от тази, която имаме сега. До края на десетилетието ще имаме повече от 100 хиляди спътника в ниска околоземна орбита и отвън нея. Ако наклонността продължи, можем да станем елементарно откриваеми от всяка напреднала цивилизация с подобаваща технология ", се споделя в отчета.

Майкъл Гарет от университета в Манчестър добави, че публикацията даже не взема поради Wi-Fi сигналите, което може в допълнение да увеличи нашата видимост.

" Може да се надяваме, че те са задоволително развити освен софтуерно, само че и етично и морално, с цел да не съставляват опасност. Но в никакъв случай не се знае ", добави експертът.

Докладът е оповестен в Monthly Notices Of The Royal Astronomical Society.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР