Човечеството ще бъде изправено пред глад съвсем скоро, категорични са

...
Човечеството ще бъде изправено пред глад съвсем скоро, категорични са
Коментари Харесай

ГМО оризът е единствената алтернатива на човечеството

Човечеството ще бъде изправено пред апетит напълно скоро, безапелационни са учените. Поради тази причина те от няколко години насам се пробват да открият опция за оцеляване. И съумяха - това е ГМО оризът.

Британски учени сътвориха новаторски тип бързорастящ ориз. Те са безапелационни, че културата е единствената вяра за оцеляване на човечеството. То ще ни избави от апетит и ще се трансформира в съществена суровина в дълготрайна вероятност.

Проектът за основаването на генномодифициран ориз бе стартират през 2008 година. Той бе наименуван C4 Rice Project и се осъществя с поддръжка на фондация Бил и Мелинда Гейтс. В него вземат участие общо 12 научни институции от 8 страни.

Проектът се плануван да протече в четири етапи. Учените оповестиха, че третата от тях към този момент е завършена и пристъпват към завършването му. За задачите на плана те употребяват ориз от клас С3. Той обаче е прекомерно придирчив. Поради това пред учените стои дилемите да го променят до С4. По този метод зърната ще станат по-непретенциозни, бързорастящи, а реколтата ще се усили с 50%.

Преходът ще бъде сбъднат на база еволюционни фактори, което улеснява работата на учените. Новият тип ще е витално нужен на човечеството, защото едвам след 35 години жителите на планетата ще имат потребност от двойно повече ориз от този, който се създава сега в международен мащаб. ГМО продуктът би трябвало да засити тези потребности, а даже и да ги надвиши.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР