Човечеството готви и се лекува с лук още от древни

...
Човечеството готви и се лекува с лук още от древни
Коментари Харесай

Нарежете глава лук на 4 парчета и я поставете във вашия дом за да се отървете от микроби и заболявания

Човечеството готви и се лекува с лук още от антични времена. Лечебните изгоди на лука са потвърдени и от науката. Учените от дълго време са разкрили по какъв начин, и тъкмо кои съединения в лука оказват помощ на хората да се излекуват от десетки болести.

Предлагаме ви да прочетете някои от методите, посредством които ще може да подобрите своето здраве благодарение на няколко елементарни глави лук:

Тази концепция е инициирана в интервал от хиляди години. В античната аюрведична и китайска медицина има доста предписания с лук. Източните лечители са познавали добре неговите мощни лечебни и облекчаващи свойства. Способността на лука за облекчение признаците на грип, в това число кашлица, конгестия, респираторни инфекции и бронхити, е приета и от Световната здравна организация .

И по този начин, какво ще се случи, в случай че поставите една или няколко глави лук, разрязани на четири в пространствата на вашия дом? Да, за известно време домът ви няма да ухае доста прелестно. И въпреки всичко, миризмата на лук не е чак толкоз неприятна, колкото тази на чесъна, само че въпреки всичко нервира.

Да, допустимо е да ви люти на очите, те да се насълзят и да пророните някоя и друга сълза без мотив.

Но! След време ароматът на лук няма да се усеща толкоз мощно. Освен това, съгласно античните лечители в Индия, суровият лук гълтам микробите от въздуха и предотвратява нахлуването им им в тялото. Тази процедура е доста потребна по време на грипни епидемии, и в случай че вкъщи към този момент има някой, който е със признаци на грип. Срязаният на четири лук ще убие всички неприятни микроби и вируси. Достатъчно е да го поставите вечер, преди да си легнете, с цел да се отбраните.

https://youtu.be/v8uBZlB31AM

Защо лукът е толкоз потребен?

Лукът е богат на серни съединения като миризливите цистеинови сулфоксиди. Острия мирис на лук се дължи точно на тези съединения, и те са тези, които насълзяват очите, когато режете лук.

Серните съединения също по този начин са от значително значение за попречване на рак и сърдечни болести. Освен това те покачват имунитета и предотвратяват някои общи болести.

Лукът е богат на антиоксиданта кверцетин. Това оказва помощ тялото в битката му със свободните радикали и усъвършенства имунния отговор.

Тази информация би трябвало да ви е задоволителна, с цел да превъзмогнете отвращението си /ако въобще имате такова/ към аромата на лук и да го ползвате обилно, с цел да предпазите себе си и фамилията си от неприятни заболявания и неразположения.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР