Човечеството е на ръба да направи груба грешка и е

...
Човечеството е на ръба да направи груба грешка и е
Коментари Харесай

Познаваме ли достатъчно добре историята, когато правим паралели с миналото


" Човечеството е на ръба да направи груба неточност и е на ръба да пролее човешкия живот ". Това съобщи в изявление за ;предаването " 12+3 " на стратегия " Хоризонт " филологът проф. Ваня Добрева :

" Има един много важен спор във философията и изобщо в филантропичните науки и публични науки за това какво тъкмо е чувството ни за времето – дали то е циклично или е линейно, дали можем да приказваме за събития, които се повтарят или човечеството си взима опита от предишното и продължава напред с доста ясна мощ, че предишното няма по какъв начин да се върне и най-позитивното към този момент е осмислено и е притворено в процедура. За страдание, последното десетилетие демонстрира, че човечеството сякаш не се учи от най-печалния си опит и е склонно да ги не помни, не самото човечество, а може би политическият хайлайф, който в името на своите по-тесни егоистични цели, замъглява всичко това, което би трябвало да носим като опит и като знание ".

" И през 30-е години на предишния век, и в този момент Европа е обхваната от безкрайна ненавист към Русия , най-много Съветския съюз и комунистическите хрумвания, левите хрумвания, които се популяризират ", добави още проф. Добрева.

Цялото изявление с проф. Ваня Добрева можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР