Чорапите, особено белите и детските чорапи, са част от облеклото,

...
Чорапите, особено белите и детските чорапи, са част от облеклото,
Коментари Харесай

Каква жена си ти, ако не знаеш как да переш мръсни чорапи: топ трикове, които ще ви улеснят

Чорапите, изключително белите и детските чорапи, са част от облеклото, която се замърсява извънредно бързи и елементарно. Силно нечистите, износени чорапи се перат мъчно, само че за благополучие има способи да възстановите свежестта и цвета им.

Как да изперете чорапите, с цел да запазите типа им като нови?

 чорапи

Съществува елементарен домакински трик, с който можете да изперете даже доста мръсни и износени чорапи. Можете да използваме скъпата сода за самун, която си заслужава да имате освен в кухнята, само че и в банята или пералнята. Содата за самун е известна със своите почистващи, дезинфекциращи, антибактериални и избелващи свойства - по тази причина е чудесна за мощно нечисти чорапи.

За да премахнете мръсотията от чорапите си, просто изсипете една супена лъжица сода за самун в купа и прибавете малко вода. Втрийте добре тази паста в чорапите и след няколко минути ги поставете във водата и ги оставете по този начин за няколко часа. Накрая сложете чорапите в пералната машина и ги изперете както нормално. 

 чорапи

Как да изперем чорапите на детето си?

Прането на детски чорапи може да бъде предизвикателство, защото дребните деца с неспокойствие изследват света, без да обръщат внимание на неналичието на обувки. В резултат на това тази част от детското облекло се пере извънредно постоянно и бързо се поврежда от мощните перилни препарати.
За прането на детските облекла би трябвало да използваме нежни, екологични прахове и течности или да използваме елементарни, естествени способи, добре познати на нашите баби.

Един от методите за разчистване на мръсни детски чорапи е да се приложи лимонен сок и оцет.
Първо накиснете мръсните чорапи в купа с гореща вода и сока на цялостен лимон. Можете да добавите и няколко резена от плода.
Дръжте чорапите по този метод за към 40 минути, до един час, след което ги хвърлете в пералнята и ги изперете както нормално. Добра концепция е също по този начин да добавите чаша оцет и сока на половин лимон в барабана на пералната машина.



Как да изперем цветни чорапи?

Съществува елементарен метод за разчистване на мощно нечисти цветни чорапи без риск от избелване.
За задачата изсипете течност за пране в барабана на пералната машина или избършете чорапите на ръка в топла вода със сив сапун.

Как да възстановим белотата на чорапите?

Силно нечистите бели чорапи, въпреки това, могат да се изчистят чудесно с аспирин.
Смачкайте 6 таблетки от лекарството и ги смесете със студена вода. След това чорапите би трябвало да се наквасен за към 40 минути до един час в разтвора и откакто се наквасен, да се изперат в пералнята както нормално.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР