Членовете на Висшия съдебен съвет подкрепиха с декларация междуинституционалния диалог,

...
Членовете на Висшия съдебен съвет подкрепиха с декларация междуинституционалния диалог,
Коментари Харесай

И ВСС с декларация в подкрепа на Гешев


Членовете на Висшия правосъден съвет поддържаха с декларация междуинституционалния разговор, спазването на върховенството на закона и ценене на разделянето на управляващите.

Главният прокурор Иван Гешев прикани членовете на Пленума на Висшия правосъден съвет за поддръжка на междуинституционалния разговор, спазването на върховенството на закона и ценене на разделянето на управляващите. Това Иван Гешев направи при започване на съвещанието на Пленума, отдаден на приемането на Позиция на Висш съдебен съвет за институционална реакция, във връзка невижданата офанзива против независимостта на правосъдната власт от последните дни, съобщи БГНЕС.

Гешев обясни, че приемането на декларацията не е изложение на поддръжка към прокуратурата, нито офанзива против другите управляващи в страната. Той нямало да взе участие в гласуването е дебата, тъй като се явява страна по случая. Призова още членовете на Висш съдебен съвет да гласоподават по разбиране и да не политизират дебата.

Не може всички проблеми в страната да се трансферират на правосъдната власт. Отговорност носят и другите управляващи, според от функционалната си подготвеност, сподели обаче основният прокурор.

След къс спор, препоръчаната от Прокурорската гилдия декларация, бе призната с гласовете на 12 от членовете на Висш съдебен съвет.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР