Членовете на радикалното движение Талибани трябва да избягват да правят

...
Членовете на радикалното движение Талибани трябва да избягват да правят
Коментари Харесай

Ердоган: Нова мигрантска вълна е неизбежна, ако не се вземат...

Членовете на радикалното придвижване " Талибани " би трябвало да заобикалят да вършат същите неточности, както в предишното, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в събота в телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин.

„ Президентът Ердоган съобщи, че желае мек преход на властта в Афганистан и акцентира нуждата талибаните да работят с схващане във връзка с всички етнически групи, а също по този начин да спазят обещанията си “, оповестиха от кабинета на турския президент.

Според Ердоган новото афганистанско държавно управление „ би трябвало да бъде приобщаващо, с цел да отразява многообразието на хората “ в Афганистан.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи в събота, че страната му няма да може да се оправи с " спомагателна тежест от мигранти ", идващи от Афганистан.

" Нова вълна на миграция е неизбежна, в случай че не се вземат нужните ограничения в Афганистан и в Иран ", сподели Ердоган по време на телефонен диалог с немския канцлер Ангела Меркел.

„ Турция, която към този момент има пет милиона бежанци, не може да поеме спомагателна тежест от мигранти “, сподели той пред Меркел.

Ердоган направи сходни мнения и пред гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис.

От своя страна кабинетът на Меркел отговори, че евакуацията на хора от Афганистан остава " най-важният приоритет сега ".

Двамата водачи се договориха за „ тясно съдействие в поддръжка на работата на интернационалните организации, по -специално организациите на Организация на обединените нации за помощ за бежанци, в Афганистан и в прилежащите страни “, съобщи представител на Меркел.

Ердоган също упрекна Брюксел, че е " колеблив " във връзка с настояването на Анкара да преразгледа съглашението сред Турция и Европейския съюз от 2016 година, ориентирано към прекъсване на потоците от евентуални бежанци.

Подписано през 2015 година по време на мигрантската рецесия в Европейски Съюз, съглашението разрешава „ нередовни “ мигранти, достигащи до гръцките острови, да бъдат върнати в Турция в подмяна на помощ.

Европейски Съюз също по този начин даде обещание да работи с Анкара за надграждане на съществуващия митнически съюз и за проправяне на пътя за възможното присъединение на Турция към блока.

Освен това Турция желае безвизово пътешестване до страните от Европейски Съюз и обновяване на постоянните срещи на върха сред двете страни.

Но Анкара постоянно упреква Европейски Съюз, че не съблюдава изискванията на съглашението.

Междувременно още към 379 турски жители отпътуваха от интернационалното летище Хамид Карзай в столицата на Афганистан Кабул с два транспортни самолета A400M на турските Военновъздушни сили късно в събота.

Неочакваното бързо завладяване на властта от талибаните накара доста хора да желаят да избягат от Афганистан, в това число цивилни, които помагаха на задграничните бойци или групи и в този момент се опасяват от отмъщение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР