Членовете на Германската социалдемократическа партия (ГСДП), които гласуваха против подновяване

...
Членовете на Германската социалдемократическа партия (ГСДП), които гласуваха против подновяване
Коментари Харесай

Германските социалдемократи искат някои ключови министерства в следващото правителство

Членовете на Германската социалдемократическа партия (ГСДП), които гласоподаваха срещу възобновяване на огромната коалиция с канцлерката Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила, ще играят дейна роля в обновяването на партията, съобщи и.д. водач на ГСДП Олаф Шолц, представен от ДПА.

ГСДП стана по-силна и единна в протеклите през последните седмици вътрешнопартийни диспути, сподели Шолц. Той в този момент е кмет на Хамбург, само че в идващия кабинет ще е вицепремиер и финансов министър. През идващите дни управлението на ГСДП ще изготвя желанията си за министерските постове, сподели Шолц и посочи, че половината министри от партията ще са дами.

Около 66 % от гласувалите във вътрешнопартиен референдум членове на ГСДП поддържаха съдружното съглашение с консервативния съюз (ХДС/ХСС) на Меркел. Очаква се с изключение на финансовото министерство за Шолц ГСДП да изиска и министерствата на външните работи и на труда и обществените въпроси.

Кевин Кюнерт, водачът на младежкото крило на ГСДП, което бе срещу нова коалиция с Меркел, изрази отчаяние в Туитър. "ГСДП би трябвало да е повече като в последните седмици и по-малко като в последните години. Ние от младежкото придвижване ще подсигуряваме това - няма обновяване на ГСДП без нас. Работата стартира от на следващия ден. Когато бъдат нужни рецензии, ние ще ги изкажем ", написа той.

Андреа Налес, която идващия месец евентуално ще стане новият водач на ГСДП, изрази удовлетворение от решението на партийните членове. "Радвам се, че се получи по този начин ", съобщи тя и увери, че това гласоподаване няма да разцепи партията. Налес заяви, че водачите на ГСДП ще се срещнат с Меркел идната седмица и даде обещание имената на претендентите на партията за министри да бъдат обявени напълно скоро.

Ангела Меркел приветства решението на членовете на ГСДП да възобновят огромната коалиция. "Поздравявам ГСДП за този явен резултат и чакам с неспокойствие да си сътрудничим за положителното на страната ", написа Меркел в Туитър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР