Членовете на френското Национално събрание (долната камара на парламента) гласуваха

...
Членовете на френското Национално събрание (долната камара на парламента) гласуваха
Коментари Харесай

Френските депутати увеличиха представителните си разходи на близо 6000 евро

Членовете на френското Национално заседание (долната камара на парламента) гласоподаваха да усилят представителните си разноски с 305 евро. Това оповестява вестник " Миди либре ". По данни на изданието секретариатът на Националото заседание е дал своя вот нарастване на разноските за всеки народен представител от €5645 на €5950 на месец, т.е. с 5,4%. Решението е обосновано с нуждата разноските да бъдат приведени в сходство с инфлацията. Решението е подкрепено от всички партии, като се изключи „ Непокорна Франция “, чиито депутати се въздържаха от гласоподаване.

Изданието разяснява, че става дума съответно за свързани с това разноски, плащани от Народното събрание, които включват жилища чартърен, приеми и пътувания. Всички неусвоени средства би трябвало да бъдат върнати в касата на Националното заседание. Тези средства се прибавят към заплатите на депутатите, които са приблизително 7,6 хиляди евро на месец.

„ Това е шокиращо, тъй като това е Националното заседание, което отхвърля да индексира заплатите в сходство с инфлацията, а главното искане на французите е да могат да живеят със заплатата си, което усилва самоучастието за здравни осигуровки, покачва цените на електрическата енергия с 10%. И в такава обстановка депутатите си разрешават да усилят личния си бюджет. Това решение даде опция да се усилят разноските в Елисейския замък.Това не е обикновено, в случай че би трябвало да желаеме да се затегнат нашите колани, тогава водачите би трябвало да дадат образец ", сподели народен представител от партията " Непокорна Франция " по канала BFMTV Франсоа Рюфин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР