Членовете на финландското правителство от днес ще работят дистанционно, след

...
Членовете на финландското правителство от днес ще работят дистанционно, след
Коментари Харесай

Финландското правителство ще работи дистанционно след вероятен контакт със заразен с коронавирус

Членовете на финландското държавно управление от през днешния ден ще работят отдалечено , откакто тази седмица двама негови членове са били в контакт с човек, евентуално инфектиран с новия ковид, съобщи ДПА.

В известие на кабинета се споделя, че министърката на обществените грижи и опазването на здравето Айно-Кайса Пеконен и министърката на заетостта Тула Хатайнен са се самоизолирали. Пеконен и Хатайнен евентуално са били изложени на вируса във вторник. Резултатите от теста на индивида, за който се допуска, че е инфектиран, още не са подготвени.

Вчера двете министърки са участвали на държавно съвещание. Въпреки че огромна част от съвещанието е била по видеовръзка, е имало и някои персонални срещи сред членовете на кабинета.

Затова премиерката Сана Марин е решила " като защитна мярка всички министри да преминат към работа от у дома, най-малко до края на тази седмица ".

Миналия месец Марин се самоизолира за малко след сходен контакт, само че даде негативна проба за новия ковид.

До през днешния ден Финландия е записала близо 5 700 случаи на заразяване с ковид и 255 умряли от причиняваното от него заболяване COVID-19.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР