Членове на Светия Синод на Македонската православна църква /МПЦ/ сътрудничат

...
Членове на Светия Синод на Македонската православна църква /МПЦ/ сътрудничат
Коментари Харесай

И в Македония проплакаха: В Светия синод има руски шпиони

Членове на Светия Синод на Македонската православна черква /МПЦ/ сътрудничат на съветското разузнаване. Това умозаключение е въз основата на строго секретна информация ".

Това е споделил македонският президент Стево Пендароски пред професор Марян Гюровски от Института за сигурност към Философския факултет в Скопие, съобщи кореспондентът на БГНЕС от Скопие.

Разкритието бе направено по време на открития спор - " Ролята и въздействието на религията в актуалното общество ". " Македонски владици шпионират за разследващи служби на незападни страни. Това е риск за сигурността и за самата македонската черква, само че и за страната. Това води до ерес, нарушава обществените взаимоотношения, сигурността на идентичността и в допълнение усложнява признаването /статута, бел.ред./ на МПЦ ", акцентира Гюровски и разясни: Имам информация за македонски владици, които вземат участие в секретни срещи в Белград, с лица които са имали литургии в македонските църкви, а в този момент са оповестени за личност нон грата от всички страни-членки на НАТО.

Гюровски изрази убеждението, че " главата на МПЦ архиепископ Стефан е осведомен с тази информация и го прикани да се отнесе съществено и да не подценява тези данни ". Според него " тези неща може да имат дълготрайни тежки последици за страната ".

Кореспондентът на БГНЕС от Белград от своя страна напомня, че единствено преди седмица македонският архиепископ Стефан бе в Сърбия по покана на Сръбския патриарх Порфирий. Заедно с него в Белград бяха митрополитите Преспано-Пелагонийски Петър и Дебърско-Кичевски Тимотей, дружно с Ираклийски свещеник Климент, секретар на Св. Синод.

Визитата на македонската църковна делегация съответствува с визитата в Сърбия на ръководителя на Отдела за външноцърковни връзки на РПЦ Волоколамски митрополит Антоний и съветника на Московския патриарх Кирил прот. Николай Балашов, които бяха в Сърбия цяла седмица и имаха среща със Сръбския патриарх и членове на синода на Сръбската черква.

Това значи, че е допустимо да е имало среща на македонските владици с представителите на Московска патриаршия, само че такава не е оповестена публично. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР