Членове на европейската потребителска асоциация Euroconsumers Group са изпратили писмо

...
Членове на европейската потребителска асоциация Euroconsumers Group са изпратили писмо
Коментари Харесай

Европейска потребителска група търси обяснение от Apple за последните обновления на iOS 14

Членове на европейската потребителска асоциация Euroconsumers Group са изпратили писмо до американската компания Apple. в което търсят пояснение по обвиняванията, че iOS 14.5 и по-новите версии на операционната система изтощават батерията на iPhone, предава Apple Insider.

В началото на този месец, три потребителски организации от групата на асоциацията, Organization of Consumers and Users, Altroconsumo и Deco Proteste, изпращат на Apple писмо, в което упрекват компанията в така наречен „планирано остаряване“ на моделите 11 и 12 на iPhone. Те цитират недоволства на притежатели на смарт телефони на компанията за извънредно изтощение на батерията на устройството и нарушено общо показване след инсталирането на обновления за iOS 14 и по-специално, iOS 14.5, iOS 14.5.1 и iOS 14.6.

Euroconsumers Group упорства за разговор с компанията, с който да бъде решено най-хубавия метод за компенсиране на потребителите за дейностите на Apple, като заплашва компанията със съд, в случай че тя не обезпечи съответен отговор. „Не е ясно какво се засяга под „адекватен отговор“ в случая“, написа Майк Питърсън от Apple Insider. „Не съществува ясна индикация за универсално по-бързо изтощение на батерията, породено от актуализациите за операционната система, представени от организацията. За да бъде юридически издържано или доказано, всяко едно изказване за „планирано остаряване“ би трябвало да обгръща огромен брой консуматори, а най-малко към този момент, наподобява не е подобен случая“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР