Членове на администрацията на Байдън, включително прессекретаря на Белия дом

...
Членове на администрацията на Байдън, включително прессекретаря на Белия дом
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън признава, че границата не е сигурна, след като години наред твърдеше, че имиграцията не е криза

Членове на администрацията на Байдън, в това число прессекретаря на Белия дом Карин Жан-Пиер и вицепрезидента Камала Харис, неведнъж твърдеше, че границата на Съединени американски щати е сигурна през последните три години.

Въпреки това, предходната седмица президентът Байдън призна, че не има вяра, че границата е сигурна, когато кореспонденти го притиснаха при бутането от Републиканците в Камарата на представителите ще отстранят министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас.

„ Не, не е “, сподели Байдън на въпроса дали границата е сигурна. „ Не съм вярвал в това през последните 10 години. И го споделях през последните 10 години… дайте ми парите. “

По-късно Белият дом ще удвои мненията на Байдън и ще избегне въпрос по отношение на предишните изказвания на Майоркас, потвърждаващи сигурността на границата.

Президентът Джо Байдън приказва на вечерята First in the Nation на Южна Каролина на щатския панаир на Южна Каролина в Колумбия, Южна Каролина, на 27 януари. (AP/Jacquelyn Martin)

„ В петък президентът Байдън сподели, че не има вяра, че границата е предпазена, което е друго от това, което министър Майоркас е свидетелствал неведнъж на Хълма. Защо имат ли две разнообразни визии за сигурността на границата? " попита кореспондент.

" Президентът беше в действителност явен, че би трябвало да се преместим на границата ", отговори Жан-Пиер. „ Това, че споделя, че би трябвало да се оправим със сигурността на границата, както ние, като Mayorkas, както вършим всички тук в Белия дом, мисля, че демонстрира, че имаме проблем на границата и би трябвало да се оправим с него, и би трябвало да действаме в този момент. Има незабавна потребност. "

Източници от митниците и граничната работа на Съединени американски щати споделиха на Fox News Digital, че срещите с мигранти са достигнали удивителните 300 000 случая през декември 2023 година, достигайки равнище, считано за невъобразимо единствено с години преди. Това е най-високият сбор за един месец, регистриран в миналото, а също и първият път, когато срещите с мигранти надвишават 300 000.

Републиканците в Камарата на представителите разкриха членове за импийчмънт против Майоркас в неделя, обвинявайки го в „ тенденциозен и систематичен отвод да се съобрази със закона " и " нарушение на публичното доверие. "

" Алехандро Н. Майоркас умишлено е направил погрешни изказвания пред Конгреса, че границата е " сигурна ", че границата е " не по-малко сигурна, в сравнение с е била " преди този момент “, че границата е „ затворена “ и че DHS има „ действен надзор “ на границата “, означават републиканците във втората публикация.

 

Съединени американски щати. Секретарят на Министерството на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас организира конференция в гранична патрулна станция на Съединени американски щати на 08 януари 2024 година в Игъл Пас, Тексас. (John Moore/Getty Images)

По време на правосъдното чуване на Камарата на представителите по отношение на надзора на Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати предишния юли, представителят Анди Бигс-R-Аризона, попита Майоркас дали Байдън го е инструктирал да отвори границата.

„ Границата не е отворена, конгресмен “, отговори Майоркас.

Той направи сходни мнения два месеца по-рано на брифинг в Белия дом, когато сподели: „ Искам с цел да бъда доста явен. Нашите граници не са отворени. Хората, които пресичат границата ни нелегално и без правно съображение да останат, ще бъдат неотложно обработени и отстранени. "

Майоркас също беше запитан за сигурността на границата и стъпките, подхванати администрацията да спре потока от мигранти по време на чуване в Конгреса през април 2023 година

„ Това е удостоверение, че границата е сигурна и ние работим всеки ден, денонощно, с цел да повишим нейната сигурност “, Майоркас сподели.

Той също направи сходни заявления по отношение на границата в разнообразни изяви в мрежата.

 

Раздвоен облик на президента Байдън и вицепрезидента Камала Харис ( Getty Images)

„ Посланието е напълно ясно – не идвайте “, сподели Майоркас в ABC News при започване на 2021 година „ Границата е затворена; границата е предпазена. “

Докато посети Тексас при започване на септември 2022 година, Харис седна с водещия на „ Запознайте се с пресата “ на NBC News Чък Тод, където тя приказва за сигурността на границата.

„ Два милиона души ще пресекат тази граница за първи път. Убеден ли си, че тази граница е сигурна? ", попита Тод.

" Имаме сигурна граница в това, това е приоритет за всяка нация, в това число нашата и нашата администрация. Но към момента има доста проблеми, които се опитваме да поправяме поради утежняването, което се случи през последните четири години ", отговори Харис.

Тя също по този начин по-късно ще каже на Тод, че " границата е предпазена ", само че означи, че администрацията е изправена пред провокации, свързани с „ счупена имиграционна система “, предадена от администрацията на Тръмп.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер прави забележки на брифинга за пресата по отношение на 24 януари. (Андрю Томас/NurPhoto посредством Getty Images)

След мненията на Харис, Жан-Пиер сподели, че Белият дом е склонен с оценката на Харис.

„ Съгласни сме с нея. Тя споделя, че има доста работа за извършване. нали Тя също сподели това в същото изказване. Съгласни сме, че границата е сигурна, само че има още работа за извършване “, сподели Жан-Пиер.

По-късно същата вечер Байдън приказва на 45-ата гала-тържествена гала на Испаноговорящия институт на Конгреса, където акцентира, че той и Майоркас са „ отдадени на коригирането на имиграционната система “ и че има „ налице развой за ръководство на мигрантите на границата “.

Той сподели по-рано това лято, че „ противозаконната миграция не е допустима “ и „ ние ще осигурим границите си. “

Коментарите за метода, по който администрацията се оправя с границата, датират тъкмо след встъпването в служба на Байдън, когато някогашният прессекретар на Белия дом Джен Псаки съобщи през февруари 2021 година „ сигурно няма отворена граница “.

Белият дом не върна настояването на Fox News Digital за коментар. 

Дейвид Руц от Fox News способства за този отчет.

Николас Ланум е асоцииран редактор за Fox News Digital.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР