Членът на Управителният съвет на Левски Борислав Георгиев коментира финансовото

...
Членът на Управителният съвет на Левски Борислав Георгиев коментира финансовото
Коментари Харесай

Член на УС на Левски коментира финансовото състояние на клуба, както и трансферната политика

Членът на Управителният съвет на Левски Борислав Георгиев разяснява финансовото положение на " синия " клуб и какви са вероятностите пред Левски във финансово отношение. Той приказва още за трансферната политика на Левски, за ситуацията в клуба и за задачите пред " сините ".

" В момента се намираме в стабилизиране на финансовите потоци като доходи и разноски. Да се надяваме, че този тренд ще продължи ", съобщи Георгиев в предаването " Арена Спорт " по Българска национална телевизия.
 Пирин е най-удобният противник на Левски след паузата
Пирин е най-удобният противник на Левски след паузата

Причината е, че в последните 10 дуела Левски печели шест от тях, приключва при едно тъждество и губи три

" Очакваните доходи още не са пристигнали. Те ще бъдат избрани, откакто разберем какви санкции ще би трябвало да платим. От първите два мача с Шкупи имаме 78 000 евро санкции, част от които ще апелираме. В близко бъдеще ще имаме изясненост по отношение на приходите ", обясни Борислав Георгиев за процеса по идването на приходите от евроучастието в клубната каса на Левски.

По мотив финансовото положение на клуба, той разяснява обширно: " Знаем след неподходящия отвод на господин Шолак да вземе присъединяване в Левски, влязохме в договаряния с Национална агенция за приходите. Определихме мярката 70/30 - при заплащане 100% към даден снабдител, 30% следва да отиде в Национална агенция за приходите. Мярката е тежка, само че и дисциплинираща, и наложи управителните органи да свикаме заседание за нарастване на капитала и да създадем дарителска акция, с цел да се олекоти главницата.
 Левски стартира подготовка за семейството на Пирин
Левски стартира подготовка за семейството на Пирин

Край на почивката за " сините "

Най-важното е, че главницата е лихвоносната. Лихва върху рента не се дължи. Колкото бързо се изплати главницата, толкоз по-добре, тъй като имаше време, когато лихвата на главницата беше 2500 лв. дневно.

В момента сме в проверка поради по-дългосрочната стратегия да погасяване на дълга към Национална агенция за приходите. От 1 март, когато влезе в действие тази мярка, искахме да върнем имиджа на Левски и да се усъвършенстват приходите и разноските.

В края на юни бяха импортирани към 900 000 лв. по главницата, като за първи път от 3 години Левски изплаща настоящите си отговорности към Агенцията. Така ПФК Левски от 6 месеца не натрупа нови отговорности, а единствено погасява. До 1 септември са платени над 3,5 млн. общи отговорности. Всички левскари би трябвало да са горди, че ПФК Левски е един от най-големите данъкоплатци на България измежду спортните клубове.

Към главницата са изплатени над 1 750 000 лв. към главницата. Към снабдители на артикули и услуги са изплатени над 1 милион лв.. В дълготраен проект управлението взе решение, че главницата е с приоритет, тъй като тя затруднява финансовата активност. Чрез проверката желаеме да забележим какво ще можем да създадем с главницата и да създадем дълга управляем. Всички огромни клубове в Европа имат задължения, като се изключи клубовете от Бундеслигата, само че техните задължения са управляеми ".

" Този сектор не е мой. Г-н Сираков, господин Боримиров, господин Йовов са експерти в региона. Във всички случаи няма да продаваме непременно. Ще се продават футболисти единствено при извънредно преференциални за клуба суми. Искам да направя зов към водещи наши клубове да не влизат в нерегламентирани контакти с наши футболисти. Ние няма да го позволим и ще се обърнем към способените органи. Те си ги знаят кои са клубовете ", разяснява трансферната политика той.

" Засега няма преференциални предложения за футболисти на Левски, които да удовлетворят условията на клуба ", добави Георгиев.

Той приказва и за ситуацията вътре в клуба: " Напрежение не е точната дума. Във всеки клуб, както във всяко сдружение, колкото повече хрумвания има, толкоз по-добре. Не е хубаво, когато има възражения, само че няма показване на опция.

Най-големият капитал на Левски е неговата аудитория. След европейското показване демонстрираме, че публиката ни става повече от европейска, тъй като тя се държа доста правилно. Безспорен принос за всички тези суми, които загатнах, имат почитателите на Левски. Призовавам ги да останат такива и отсега нататък, с цел да реализираме задачите си - реализиране на съглашение и изчистване на главницата ".

" Няма аудитория, която да поддържа по този начин ревниво своя тим. Това го споделиха и от Айнтрахт, които за пръв път играят тук. Те споделиха, че такава аудитория не са виждали другаде в Европа, единствено в Турция ", благодари членът на УС на Левски на " сините " почитатели.

" Всичко е допустимо. Предстоят ни няколко мача, които значително ще покажат дали ще се изпълнят задачите ни ", изрази вярата си в битката за купата Борислав Георгиев.

" В клуба се сътвори успокоение, всички решения се вземат решение с вишегласие в кабинета на изпълнителния шеф. Елин Топузаков пое тима в сложен миг. Ники Костов направи по този начин, че да изживеем 6 невероятни мача. Той сътвори успокоение в клуба и тима. Искам да благодаря и на генералния спонсор, който не стопира да оказва помощ и без него Левски няма по какъв начин да се оправи с актуалните задания ", благодари той на всички работещи в клуба лица.
 Отпадна огромен проблем за Ники Костов и Левски
Отпадна огромен проблем за Ники Костов и Левски

Марин Петков се завръща в игра

" Няма член, на който думата да тежи повече от различен член. Аз спазвам този развой, с цел да може той да се случва без злоупотреби ", добави той по отношение на процеса по взимане на решения в клуба.

" Левски го е имало и ще го има и след нас и не може една персона или група от персони с неизяснени ползи и цели да дефинира цялостното развиване на клуба ", приключи Георгиев пред сътрудниците от Българска национална телевизия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР