Членът на борда на Pfizer д-р Скот Готлиб каза в

...
Членът на борда на Pfizer д-р Скот Готлиб каза в
Коментари Харесай

Д-р Готлиб от Pfizer: Covid пандемията в САЩ може да приключи до януари



Членът на борда на Pfizer доктор Скот Готлиб сподели в петък, че пандемията от Covid-19 в Съединените щати може да завърши до януари, защото тогава ще влязат в действие условията за имунизирани на  работното място.

Изискването от страна на Администрацията по професионална сигурност и здраве (OSHA) за налична ваксина на работното място стартира на 4 януари за всяка компания с минимум 100 чиновници. Около 84 милиона служащи от частния бранш би трябвало да получат или втората си доза на имунизациите на Moderna или Pfizer, или една доза от имунизацията на Johnson & Johnson до тази дата или да бъдат подложени на постоянни проби за ковид.

" Тези условия, които ще бъдат въведени до 4 януари, в действителност идват в края на тази пандемия. До 4 януари тази пандемия може да завърши, най-малко що се отнася до Съединените щати след прекосяваме през тази Делта вълна на зараза. И ще бъдем в по-ендемична фаза на този вирус ", уточни доктор Готлиб пред бизнес телевизия CNBC.
Всички компании, които съблюдават новите правила на OSHA, също би трябвало да стартират да ползват от 5 декември условията за носене на маски на закрито за неимунизирани чиновници. Този личен състав би трябвало също по този начин да стартира да подава седмични негативни проби за Covid след 4 януари, с цел да остане на работа, а всеки, който даде позитивен тест, би трябвало да се сложи под карантина надалеч от работното място.

Федералният мандат съдържа изключения по религиозни и медицински аргументи. Служителите, които работят навън, вкъщи или в условия, където не участват други лица, също са освободени от разпоредбите.

Насоките на OSHA не задължават компаниите да заплащат за Covid проби или маски на чиновниците си, само че на всяка компания, хваната да заобикаля новите правила, ще бъде наложена санкция в диапазона сред 13 653 до 136 532 $ за съзнателно неспазване.

Междувременно доктор Скот Готлиб също по този начин популяризира новото лекарство против Covid-19 на Pfizer като " отбрана против гибелта и болестта ", само че предизвести, че " то не би трябвало да се смята за сурогат на имунизирането на повече американци против ковид ".

" Когато имате лечебни средства, които са толкоз ефикасни, това може да бъде в помощ на хората, за които имунизациите не работят, за хората, които имат неочаквани инфекции. Това в действителност е отбрана против гибелта и заболяването от тази зараза ", уточни той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР