Членът на Българската психиатрична асоциация и бивш председател на Софийското

...
Членът на Българската психиатрична асоциация и бивш председател на Софийското
Коментари Харесай

Психиатърът д-р Владимир Сотиров: У Радев забелязвам перверзна психопатия!

Членът на Българската психиатрична асоциация и някогашен ръководител на Софийското психиатрично общество доктор Владимир Сотиров приказва за усилването на психозите и депресивните положения с утежняването на времето. Той обаче изненадващо направи и оценка от здравна позиция на фигури от политическия ни живот.

" Със сигурност зимата и неприятните метеорологични условия се отразяват отрицателно на прочувственото ни положение. Факторите за това са няколко. Основният е обвързван с лимитираната дълготрайност на светлата част на деня. Това значи, че е понижена онази част от денонощието, в която ние можем да бъдем дейни и пълноценно функциониращи на открито, отвън домовете си ", твърди докторът.

Той разяснява държанието на президента на БФС Борислав Михайлов по този начин: " Поведението му ми се коства като на човек, който не е в действителността. Нали знаете, една от дефинициите за лудостта е тогава, когато ние не възприемаме вярно действителността, или другояче казано не сме в контакт с нея. Някак си витаем в облаците. Не сме на земята. Мисля, че това е нещо, което може да се каже за Боби Михайлов.



Определено не се държеше като човек, който има директна връзка с действителността, не се държеше като човек, който я регистрира. Аз мисля, че държанието му беше тежко несъответстващо. Ако си даваше сметка за действителността и не си беше повярвал, можеше да предотврати всички тези напрежения, спорове и конфликти.

 Има един термин в логиката на психиката - назовава се " личностова инфлация ". Една персона е в инфлация тогава когато счита себе си за надали не за богоподобна, над другите - доста по-високо качество човек, за който разпоредбите на живота, годни за останалите, не важат. "

И в тази връзка се трансферира на президента Румен Радев:

" Той също е в инфлация. Той също си е повярвал, по този начин да се каже - че е освен това от другите и че е над нещата. Той счита, че тази позиция го овластява до степен, в която не би трябвало да съблюдава положителния звук и да се преценява с положителните нрави.

Радев искрено злоупотребява с институцията и с позицията, която заема. Той злоупотребява с Народното събрание, с цел да разчисти своите всъщност персонални сметки. Той е човек, който също не може да овладява интензивните си отрицателни, разрушителни страсти. Само че не в такава степен, която е присъща за футболните почитатели и служителите на реда. Все отново той е малко по-софистициран от тях.

Именно това е перверзното и психопатното - сякаш си овладян човек, само че в това време злоупотребяваш с властта, която имаш, с позицията, която заемаш, с инструментите на властта, до които имаш достъп, с цел да разчистиш персоналните си сметки. "

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР