Член на Научния консултативен съвет по коронавирус на Министерството на

...
Член на Научния консултативен съвет по коронавирус на Министерството на
Коментари Харесай

COVID-19 удари младите в Турция: 25-35 годишните напълниха ...

Член на Научния съвещателен съвет по ковид на Министерството на здравеопазването на Турция изрази угриженост по отношение на цифрите, показващи, че пациентите с COVID-19 в страната в този момент са най-вече по-млади хора.

Професор Тевфик Йозлю, който също е и учен във факултета по медицина в Техническия университет Карадениз (KTÜ), съобщи, че броят на пациентите във възрастовата група от 25-35 години, които са приети в болница, е по-голям от всеки път. Турция стана очевидец на скок в броя на случаите на COVID-19 през последните седмици, на фона на процеса на нормализиране и макар интензивната имунизация.

Йозлю споделя, че всички пациенти, признати в лечебните заведения в страната поради ковид, са или неимунизирани, или са получили единствено една доза. „ Нямаме нито един пациент, инфектиран с ковид, на който да са приложени две дози ваксина против COVID-19 “, сподели той.

Професорът означи, че в предишното лечебните заведения са били цялостни с възрастни пациенти с COVID-19 дружно със инфектирани здравни служащи.

„ Вече нямаме приети в болница инфектирани здравни служащи. Това е по този начин, тъй като всички те са имунизирани. Дори и да се заразят, те не усещат болестта. Възрастните имунизирани хора, също не се нуждаят от хоспитализация даже и да се заразят с COVID-19 “, сподели той пред организация Ихляс хабер (IHA).

Той сподели, че имунизацията е доста ефикасна и безвредна и това е единственото оръжие, което света има против пандемията. „ Ние губим повече от 100 души от ковид всеки ден. Трябва да спрем това “, сподели той.

Намаляващата възраст на ковид пациентите Йозлю свързва с нежеланието на по-младите хора да се имунизират. „ Дори най-здравите младежи, хора без хронични болести, се заразяват. Така че имунизацията е желателна за всички “, сподели той.

Той съобщи, че „ % на хората с две дози ваксини и имунитет против вируса е към 42%. Трябва да го повишим до някъде към 75% “, акцентира той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР