чители организираха петиция с искане да имат опцията да преподават

...
чители организираха петиция с искане да имат опцията да преподават
Коментари Харесай

Учители с петиция: Искат опция за дистанционно преподаване

чители проведоха петиция с искане да имат опцията да преподават отдалечено, в случай че имат здравословни проблеми. Подобна концепция към този момент беше разисквана с просветителния министър в края на предходната седмица. Тогава родители желаеха да имат правото сами да вземат решение дали децата им да учат онлайн или присъствено в учебно заведение, осведомят в предаването

От МОН на този стадий са безапелационни, че отдалечено ще се образоват единствено децата с потвърдени здравословни проблеми.

"По-добре е преподаването да става по желание на учителите, тъй като това ще увеличи доверието им към системата. Има учители в рискови групи, които подценяват обстановката. Дори при едно леко заболяване, те ще бъдат сложени под карантина. Една четвърт от учителите в България са във високата рискова група ", счита преподавателят Лъчезар Паунов.

"Родителите, които се тормозят за децата си, което включва и мен, са мощно стимулирани да изучат децата си и едно онлайн преподаване с стимулирани деца, няма да отстъпи от естественото образование. А по-този метод учителите от рискови групи няма да се заразят ", прибавя той.

От КТ „ Подкрепа” са провели анкета за настройките измежду учителите по отношение на метода, по който да започва образователната година.

"Данните са забавни – 82% от преподавателите поддържат постоянния образователен развой, 13% са за образование в електронна среда, аналогично на това, което беше по време на изключителното състояние. 6% от учителите поддържат хибридното образование – състоящо се от по едно и също време преподаване в действителна среда и връзка с механически средства с учениците ", уточни ръководителят на профсъюз „ Образование” Юлиян Петров.

Проучването измежду учителите демонстрира, че 67% от тях считат, че ще има прочут риск с началото на образователната година. 9% от преподавателите са декларирали, че няма да стартират работа. "Подобна беше обстановката, когато работа започваха детските градини. Няколко месеца те работят, въпреки и в сведен вид. Нищо толкоз неприятно не се е случило ", разяснява още Петров.

Грета Ганчева от МОН уточни, че се организират диалози и срещи . Тя посочи, че сега се изготвят насоки, взаимно със общественото и здравното министерство. "Те ще бъдат оповестени доста скоро. Ще са тъкмо за метода, по който да бъде проведен образователният развой. За нас, като просветителни специалисти, е значимо той да стартира в действителна среда – присъствено, тъй като това е най-хубавото за децата. За учителите обмисляме разнообразни разновидности ", сподели специалистът.

Повече вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР