Читателка на Plovdiv24.bg заподозря Пловдивски общински инспекторат в корупция и

...
Читателка на Plovdiv24.bg заподозря Пловдивски общински инспекторат в корупция и
Коментари Харесай

Заподозряха Пловдивския общински инспекторат в корупция и бездействие

Читателка на Plovdiv24.bg заподозря Пловдивски общински инспекторат в корупция и безучастие. Вижте какво ни написа в сигнала си гражданката:

“Става въпрос за недосегаемите… За тези, които изцяло са подчинили институциите в Пловдив. За една група градежи, с които се борим последните … към този момент даже не мога да си спомня какъв брой години. Проблемът – всяка събота и неделя, строителният звук стартира от 8 часа (понякога даже не изчакват да стане тъкмо 8 часа), а в неделя, шумът би трябвало да стартира след 10:00 часа. Всеки ден, в това число и събота и неделя се работи без спиране от 14:00 до 16:00 часа. Строежът е доста огромен и работата им е обвързвана с доста блъскане, а когато не чукат и крещят, наливат плочи (т.е. има едно непрекъснато бумтене на помпите).

До момента, персонално аз, съм подала, безчет сигнали до Пловдивски общински инспекторат, само че без безусловно никакъв резултат! Преди няколко години събрахме и подписка от съвсем 200 индивида, само че това още веднъж нямаше никакъв резултат и Общинският инспекторат не си мръдна пръста за този проблем! Колкото и сигнали, подписки и позвънявания да получаваха на горещия телефон, шумът си продължаваше!

Присъствах на последната инспекция от Общинския инспекторат. Първо те не пристигнаха от 14 до 16 часа, с цел да ги видят, че работят в този неразрешен часови пояс, а пристигнаха преди обяд в събота. Проверката се състоя в следното: представителят на общинския инспекторат направи джука забележка на строителя, като му сподели, изтъквам: " Хайде значи вие обещавате да не работите от 14 до 16 часа в събота и неделя, нали? “. Онзи се ухили до ушите и сподели: “Да, обещаваме “ и това беше всичко.

Не знам с какво компанията строител е стимулирала проверяващите от Пловдивския инспекторат, само че за тях налагането на санкция беше немислимо и неприемливо! След следващата устната забележка познайте дали компанията строител се трогна и дали съблюдава законно избраните часови пояси за звук. На локално равнище очевидно е невероятно да се преборим с обекта " Гербера ", който се намира на ул. " Менделеев ". Някой знае ли кой е тъкмо притежателят на Гербера?!

Ако притежателят на този обект чете това в този момент, желая да го помоля да прояви някаква човечност и служащите му да не подвигат звук най-малко в неделя, в случай че може най-малко да изчакат до 9:00 часа. Мисля си, че имам по-голям късмет притежателят да се трогне и да спре да шуми, в сравнение с да накарам някой от Пловдивския инспекторат да се трогне и да си свърши работата!

Искам да се вземат някакви ограничения против наглите строители, които не съблюдават никакви закони (разбира се това се случва с общителното подпомагане на Община Пловдив и необятният чадър обтегнат над тях от Пловдивски общински инспекторат). Има ли някакъв късмет да се спре шумът най-малко в неделя?! И по какъв начин да стане това, при изискване, че Общинският инспекторат, изрично отхвърля да сформира някаква глоба … инспекциите, приключват единствено с джука забележка.

Наша информация сочи, че притежател на “Гербера " ООД е Георги Чалъмов. Фирмата има над 50 приключени обекта и 25 години опит в строителството. Досега са застроили 450 000 м2 повърхност.

От Пловдивски общински инспекторат обявиха за Plovdiv24.bg, че жалбите са в действителност няколко, само че все от един и същи адресант. Само във вчерашния ден екипи на инспектората са посетили два пъти обекта и звук не е бил установен. 90% от сигналите са недействителни, настояват още инспекторите. Те се ядосват от обстоятелството, че поради такива сигнали се хаби доста запас и време.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР