Числеността на Сухопътните войски на Украйна към момента надхвърля 600

...
Числеността на Сухопътните войски на Украйна към момента надхвърля 600
Коментари Харесай

Зеленски разкри числеността на украинската сухопътна армия - над 600 000 бойци

Числеността на Сухопътните войски на Украйна все още надвишава 600 хиляди души. Това съобщи президентът на страната Володимир Зеленски в своя канал в Telegram, предава " Фокус ".

" Украинските сухопътни сили. Около 600 хиляди бойци от разнообразни родове войски ", написа той. По-рано украинските медии писаха, че към януари 2022 година числеността на Сухопътните войски не е надвишавала 250 хиляди души.

Сухопътните войски са най-големият жанр на украинските въоръжени сили. Включват Противовъздушна отбрана, артилерия, механизирани бригади, свързочни бригади и други елементи.

Министърът на защитата на Украйна Рустем Умеров означи на 6 септември, че числеността на въоръжените сили на Украйна се е нараснала повече от три пъти от февруари 2022 година - от 261 хиляди души на повече от 800 хиляди " Повече от 1 милион души през днешния ден са в областта на сигурността и защитата, от които повече от 800 хиляди във ВСУ ", означи той.

През ноември някогашният шеф на пресслужбата на Генералния щаб на украинските въоръжени сили Владислав Селезньов съобщи, че в украинската войска служат общо 1,3 милиона души.

Преди началото на съветската инвазия във въоръжените сили на Украйна са служили към 200 хиляди души (от които 126 хиляди в сухопътните войски), а общо 255 хиляди души са били на работа в армията. След експлоадирането на военните дейности в Украйна беше оповестена обща готовност, а на мъжете от 18 до 60 години беше неразрешено да напущат страната.

Украинското министерство на защитата разгласи в края на август 2023 година, че мобилизационният проект в страната към момента не е приключен. Заместник-началникът на ведомството Наталия Калмикова заяви, че " стотици хиляди " се пробват да избегнат наборната работа.

Според Би Би Си през ноември към 20 хиляди мъже са напуснали незаконно Украйна, с цел да избегнат военна работа. Още над 21 хиляди се пробваха да изоставен, само че бяха хванати. От тях над 14 хиляди са се пробвали да преминат границата пешком или с плуване, останалите 6,8 хиляди са употребявали документи, получени посредством машинация, в които е посочена погрешна информация и заболявания.

В края на ноември някогашният заместник-министър на защитата на Украйна Анна Маляр съобщи, че времето за национални решения по въпросите на мобилизацията е отминало. Тя акцентира, че числеността на съветската войска надвишава украинската.

Секретарят на СНБО Алексей Данилов съобщи на 27 ноември, че украинските управляващи ще употребяват услугите на две огромни частни компании за набиране на личен състав, с цел да убедят евентуалните наборници, че ще бъдат включени в специализация, а не просто изпратени на фронтовата линия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР