Чирпан. ТЕЦ Марица - изток 2“ ще работи с минимална

...
Чирпан. ТЕЦ Марица - изток 2“ ще работи с минимална
Коментари Харесай

Премиерът Стефан Янев: ТЕЦ „Марица - изток 2“ ще работи с минимална възможна мощност, няма как да бъде спряна, защото при евентуална авария подсигурява енергийната система

Чирпан. Топлоелектрическа централа „ Марица - изток 2 “ ще работи с минимална допустима мощ, няма по какъв начин да бъде спряна, тъй като при възможна повреда подсигурява енергийната система. Това сподели министър председателят Стефан Янев в село Средно Градище, където откри Националния фестивал на лавандулата, оповестиха от държавната осведомителна работа .

Янев уточни, че секторите на стопанската система би трябвало да се развиват уравновесено – както индустрията, по този начин и селското стопанство. Премиерът посочи, че секторът, който се занимава с лавандула в България, пораства и намира реализация и добър банкет на интернационалните пазари. „ Адмирации заслужават хората, които се занимават с тази активност и развиват това произвеждане. Днес имаме опция да им благодарим и да ги окуражим за това, което вършат “, добави Янев.

В своето одобрение в границите на формалното разкриване на фестивала министър-председателят Стефан Янев посочи, че лавандулата дава занаят на от ден на ден хора в България. Премиерът поздрави заетите в тази сфера за умеенето ловко да съчетават традициите и иновативността. „ България е една за всички, без значение от географските ширини сред Видин и Резово, сред Дуранкулак и Петрич. България не е София на жълтите павета, България сме всички ние и това, което вършим “, безапелационен беше Янев.

В рамките на визитата си в село Средно Градище министър-председателят организира среща със аграрни производители, притежатели на дестилерии, бизнесмени и агро-специалисти. С тях министър председателят Янев разиска настоящи проблеми в бранша и опциите за тяхното разрешаване.

Премиерът Стефан Янев отговори също по този начин на журналистически въпроси, касаещи и други значими за района тематики. По отношение на Топлоелектрическа централа „ Марица - изток 2 “ министър-председателят подсети, че това е проблем, който с годините е бил затлачван и не е допустимо да бъде решен единствено за два месеца. Премиерът сложи въпроса за какво проблеми като тези за живота на централата и за бъдещата претовареност на работещите не са били решени до момента, в това число с разглеждане на разнообразни благоприятни условия за преструктуриране. Янев означи, че служебното държавно управление търси баланс, тъй че да бъдат регистрирани ползите на всички заинтригувани страни и да има заслужено решение.
Според премиера е доста значимо управлението на „ Марица - изток 2 “ да бъде окуражено да търси пазарни решения, а освен да чака страната, чийто запас е стеснен, да оказва помощ. Министър-председателят Стефан Янев разгласи, че следва да бъде оповестена и съответна заповед по тематиката за „ Марица Изток 2 “. „ Централата ще работи с минимална допустима мощ “, съобщи министър председателят. Той беше безапелационен, че централата няма по какъв начин да бъде спряна, тъй като съставлява балансираща мощ и при възможна повреда в други мощности подсигурява енергийната система.

Янев подчертава и върху Плана за възобновяване и резистентност, който също има значително значение във връзка с този проблем.

Министър-председателят Стефан Янев разяснява също по този начин положението на хазната и осъществяването на държавния бюджет. „ Анализът на приходната част на бюджета е положителен “, означи министър председателят и добави, че сега приходите се усилват. „ Парламентът, след неговото съставяне след изборите, ще има опция при разглеждане на актуализация на закона за държавния бюджет да разполага с повече пари за преразпределение “, уточни още министър-председателят, като подсети, че е значимо да се откри баланс на разпределението на тези доходи до края на годината.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР