Чилийската звезда Даниела Вега ще се разпише в 90-годишната история

...
Чилийската звезда Даниела Вега ще се разпише в 90-годишната история
Коментари Харесай

Даниела Вега е първата трансджендър актриса на оскарите

Чилийската звезда Даниела Вега ще се разпише в 90-годишната история на премиите „ Оскар “ като първата трансджендър актриса, която ще връчва статуетка на блестящата гала. Тя нашумя след присъединяване си във „ Фантастична жена “ - заглавие, което ще се бори за оценката в категорията за чуждоезични филми на 4 март.

Сюжетът на лентата се завърта към историята на транссексуална сервитьорка и певица в нощен клуб, животът на която се прекатурва "наопаки ", когато по-възрастният й другар умира в ръцете й. LGBT общността приветства възторжено включването в конкуренцията на продукцията "Фантастична жена ", режисирана от Себастиан Лелио. Не липсваха и нейни представители, които таяха вяра Даниела Вега да получи и първата актьорска номинация за „ Оскар “ на трансджендър.

"Фактът, че съм трансдженсър прави сюжета и повествованието на кино лентата още по-истински. Още по-важното обаче е, че отворихме вратата към един неразучен свят ", споделя Вега, която с изключение на актриса е и оперна певица.

С номинациите за "Оскар " LGBT общността има още един мотив за наслада - Янс Форд, режисьорът на документалния филм Strong Island, стана първият трансджендър кинодеец, включен в конкуренцията за статуетката.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР