Чикаго е поредният град, който влезе в ниво на високо“

...
Чикаго е поредният град, който влезе в ниво на високо“
Коментари Харесай

Чикаго достигна ниво на “висок” риск от COVID-19

Чикаго е следващият град, който влезе в равнище на „ високо “ Covid внимание, според напътствията на CDC. Здравните управляващи в града към този момент се въздържат от връщането на наложителното условие за носене на маски, като вместо това издадоха рекомендация за потреблението им на фона на възходящия брой на инфектираните, само че към момента лимитираните смъртни случаи.

Промяната, оповестена в четвъртък вечерта, засегна окръг Кук – който включва Чикаго – и други в покрайнината, заяви щатското министерство на опазването на здравето тази седмица. Тя идва тъкмо преди уикенда на Деня на паметта, един от най-важните интервали в годината за туристическата промишленост на града, когато се чака над милион души да дойдат по време на празника.

Въпреки че нормално сходен ход би провокирал наново използване на наложителното носене на маска, здравните управляващи показват, че ще отсрочат стягането на ограниченията този път, защото смъртността от вируса значително е намаляла през последните месеци.

Градът записва приблизително 1081 инфектирани дневно, само че единствено към 0,1 смъртни случая в града с 2,7 милиона поданици.

Той следва националната наклонност броят на смъртните случаи да остане невисок, макар възходящите цифри на инфектираните, защото действителният риск, пред който хората са изправени от Covid всеки ден, понижава заради успеваемостта на имунизациите, необятно публикуваната наличност на медикаменти и по-мекия темперамент на разновидността Omicron спрямо други варианти.

Като цяло Съединени американски щати записват приблизително 109 237 случая дневно и 356 смъртни случая, като и двете цифри нарастват с шест % през последната седмица.

Докато наложителното носене на маска не е на дневен ред, специалистите дават други рекомендации за това по какъв начин жителите и посетителите могат да останат в сигурност през този претрупан уикенд.

„ Едно от най-лесните неща, които можем да създадем, с цел да облекчим риска от Коронавирус, е повече събирания на открито или празнуване на открито “, сподели доктор Алисън Аруади, комисар по публично опазване на здравето на града, оповестява NBC Chicago. „ За мен това понижава терзанията ми и знам, че хората, които се събират за Деня на паметта, могат да извършите това, изключително за някой, който е с по-висок риск. “

Ню Йорк, който също влезе в равнище на „ високо “ предаване на Covid по-рано този месец, избра да не съблюдава насоките на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) и възвърне условията за носене на маска. В началото на предходната седмица градът също мина прага на хоспитализациите и броя на случаите, които го сложиха в категорията на „ високия “ риск.

Кметът Ерик Адамс е бил заставен от здравни чиновници да възвърне заповедите за носене на маски вследствие на това, само че не го направи.

„ Гордея се с това, което вършим и по какъв начин не разрешаваме на Covid да ни надхитри “, сподели той, заяви New York Daily News. „ Оставаме готови и не се паникьосваме. Когато виждам хоспитализациите и смъртните случаи, цифрите са постоянни.

Здравните управляващи към този момент се усещат по-комфортно да живеят дружно с Covid и не реагират със боязън на измененията.

Д-р Ашиш Джа, новоназначеният координатор за реагиране на Covid в Белия дом, сподели тази седмица, че Covid не е толкоз рисков в този момент, колкото беше до скоро.

„ Това, което беше удивително в последното нарастване на инфекциите, което следим, е какъв брой устойчиво е сериозното заболяване и изключително смъртните случаи осем седмици по-късно “, сподели Джа пред АП. „ Covid към този момент не е килърът, който беше даже преди година. “

Заради лечебните средства, необятно наличните ваксини против COVID-19 и бустерните дози, както и по-мекия темперамент на разновидността Omicron, Джа споделя, че смъртните случаи от вируса към този момент са предотвратими.

„ Сега сме в миг, в който имам вяра, че всъщност множеството смъртни случаи от Коронавирус са предотвратими, че смъртните случаи, които се случват там, са най-вече ненужни и в този момент имаме доста принадлежности, с цел да подсигуряваме, че хората не умират от тази болест”, сподели той.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР