ЧЕЗ Разпределение България стартира най-големия си проект през 2017 г.

...
ЧЕЗ Разпределение България стартира най-големия си проект през 2017 г.
Коментари Харесай

ЧЕЗ инвестира 3,2 млн. лева в проект за 9 столични района

ЧЕЗ Разпределение България започва най-големия си план през 2017 година – замяна на основен кабел 110 kV в София. Проектът е на стойност 3,2 млн. лв. и с реализацията му неведнъж ще се усъвършенства сигурността на електрозахранването в 9 столични региона, оповестиха от компанията.

В неговите рамки ЧЕЗ Разпределение ще подмени 3930 метра кабел, който зарежда 39 000 семейства и икономически клиенти в 45 квартала в регионите Триадица, Красно село, Средец, Лозенец, Красна поляна, Възраждане, Илинден, Младост и Искър. Сред тях са държавни институции, лечебни заведения, индустриални и офис здания, трамвайната и тролейбусна мрежа на градския превоз. В резултат ще бъде понижен рискът от пораждане на повреди и ще се редуцира доста срокът за тяхното премахване.

Ремонтните действия ще продължат до края на октомври 2017 година По време на реконструкцията кабелът ще бъде изключен и две подстанции ще преминат на едностранно зареждане. Предвид сложността и мащаба на плана, по време на ремонтните действия са вероятни краткотрайни спирания и разстройства на електрозахранването в същите региони.

„ Трасето, по което ще се подменя кабелът е извънредно комплицирано, само че ние сме взели нужните ограничения нашите подизпълнители да сведат неудобствата за жителите до най-малко. Моментът за осъществяване на основния ремонт е деликатно селекциониран – работи се в интервал когато потреблението на електричество е най-ниска. По този метод се заобикаля претоварване по мрежата, която ще доставя ток в посочените региони “, сподели Томаш Пецка, основен шеф „ Управление на активите “, ЧЕЗ Разпределение България.

Подмяната на остарелия кабел започва на 15 август и се чака да завърши в края на октомври. Ремонтът ще протече на няколко стадия, защото трасето е разграничено на части, с цел да се лимитират разстройствата за клиентите. Компанията е основала проект за реакция при вероятно спиране на едностранното електрозахранване в резултат на претоварване или интервенция на трета страна и ще поддържа непрекъснат контакт със Столична община и органите на Министерство на вътрешните работи по време на ремонтните действия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР