Общинският съвет одобри днес побратимяването на Русе с китайския град

...
Общинският съвет одобри днес побратимяването на Русе с китайския град
Коментари Харесай

Русе ще се побратими с китайския град Ичун

Общинският съвет утвърди през днешния ден побратимяването на Русе с китайския град Ичун, провинция Дзянси. С 36 гласа „ за “ и 5 „ въздържал се “ съветниците упълномощиха кмета на община Русе Пенчо Милков да подпише съглашението.

Това е поредна стъпка за одобряване на другарските взаимоотношения сред Русе и Китайската национална република преди семейството на крайдунавския град на Световното състезание по драконови лодки през 2025 година

„ Още в предходния мандат с поддръжката на Общинския съвет община Русе кандидатства да бъде хазаин на това спортно събитие. Временно изпълняващият длъжността дипломат на Китай Н.Пр. Уан Мин постави доста старания за подсилване на взаимоотношенията ни. При посещаване на делегация от град Ичун получихме предлагането двата града да се побратимят. Те демонстрираха изключителна интензивност и подготвеност за това, като Община Русе получи за тима четири драконови лодки, които към този момент се стопанисват в базата в Лесопарк „ Липник “, съобщи заместник-кметът Златомира Стефанова.

Ичун се намира в северозападната част на провинция Дзянси, на едноименната река. Градът е включен в национална зона за икономическо и софтуерно развиване. Златомира Стефанова показа пред Общинския съвет и опцията двата града да си партнират освен по линия на туризма, само че и в културата и образованието.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР