ЧЕЗ Разпределение България проведе среща с местните власти в община

...
ЧЕЗ Разпределение България проведе среща с местните власти в община
Коментари Харесай

ЧЕЗ и община Дупница обсъдиха възможностите за сътрудничество за бъдещи проекти

ЧЕЗ Разпределение България организира среща с локалните управляващи в община Дупница. На нея бяха разисквани капиталовите планове на двете страни и опциите за взаимно съдействие при тяхната реализация.
На срещата участваха Цветомир Ралчев, шеф „ Стратегическо обмисляне и развиване на мрежата “ в ЧЕЗ Разпределение България, Петър Нецов, районен управител на сдружението в региона, Методи Чимев, кмет на община Дупница и Костадин Костадинов, ръководител на Общинския съвет.
Община Дупница планува идно планиране и създаване на промишлена зона в края на града и търси благоприятни условия за полагане на подземна и надземна електроенергийна инфраструктура.
„ Веднага щом научихме, че общината планува нов огромен план, дойдохме на място, защото синхронизирането на проектите на двете страни е от изключително значение за навременното включване на обектите в капиталовата стратегия на сдружението, която се съгласува авансово от Регулатора. Така ще можем да подсигуряваме, че, с първите клиенти в новата промишлена зона, които подадат заявки за присъединение към електроразпределителната мрежа на ЧЕЗ Разпределение България, ще можем неотложно да стартираме съответните процедури. Междувременно ние ще проучим опциите за даване на спомагателни мощности в региона и ще посъветваме общината за потребностите от полагане на тръбна мрежа, в която по-късно да прокараме нужните кабели “, сподели Цветомир Ралчев от ЧЕЗ Разпределение.
На срещата бяха разисквани и опциите за ускорение на процедурата по даване от страна на общината на петна за градеж на трафопостове в селата Червен брег, Самораново и Яхиново. ЧЕЗ Разпределение е планувало построяването на електроенергийните уреди в селата за възстановяване на сигурността и качеството на електрозахранването в региона.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР