Четвъртото издание на протестната акция "Велико народно въстание" премина спокойно.

...
Четвъртото издание на протестната акция "Велико народно въстание" премина спокойно.
Коментари Харесай

Четвъртото Велико народно въстание премина без напрежение

Четвъртото издание на протестната акция "Велико национално въстание " мина умерено. На 87-ия ден от началото на антиправителствените митинги в столицата пристигнаха доста хора от разнообразни градове на страната, с цел да поддържат демонстрацията.

Затворени за придвижване бяха бул. "Цар Освободител " и бул. "Дондуков ". Полицаи охраняваха постройките на Народното събрание и Министерския съвет и не допускаха хората към бул. "Дондуков ". Пред постройката на президентството нямаше полицейски постове.

До 21 ч. ситуацията пред Министерския съвет и Народното събрание бе спокойна, чуваха се музика и крясъци "оставка ". След това хората потеглиха от площад "Независимост ", минаха около остарялата постройка на Народното събрание и минути преди 22 ч. се събраха пред катедралата "Св. Александър Невски ". Там останаха към 30 минути като от време на време скандираха: "Оставка ". След това шествието стигна до "Орлов мост " и блокира придвижването по него.

За трите месеца, откогато се организират, митингите са постигнали доста и даже в Европа към този момент знаят какво се случва в България. Това обявиха от така наречен Отровно трио пред стачкуващите. Бяха маркирани и други достижения на митинга - промяната на министрите на правораздаването, на стопанската система и на туризма.

Излъчено беше и видео, изпратено до Европейския парламент, за неналичието на независимост на словото, корупционните практики и нуждата от промени.

Гласът на българския интелектуалец беше избран като нова фаза на митинга. От трибуната беше изразена признателност към над 500 интелектуалци, подкрепили идеята.

Група от към 20-ина души се събра на митинг в палатковия лагер пред общината във Варна, съобщи БНР.

Протестно автошествие против ръководството блокира и придвижването в региона на граничния пункт "Дунав мост " при Русе. Участниците стопираха колите си в кръговото кръстовище край "Дунав мост " към 17 ч. Блокадата продължи до 18.00 часа. Екипи на полицията пренасочваха трафика по обходни направления.

С протест и шествие протестиращите във Велико Търново се включиха в самодейността "Велико национално въстание ". За малко беше усложнен трафикът в центъра на града, до произшествия не се стигна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР