Четвъртият месец от годината се оказа силен за хотелиерския бранш

...
Четвъртият месец от годината се оказа силен за хотелиерския бранш
Коментари Харесай

Силен месец за пловдивските хотелиери, реализирани са близо 8,4 млн.лв. приходи

Четвъртият месец от годината се оказа мощен за хотелиерския отрасъл в Пловдивско, който е донесъл над 8 372 000 лева доход от нощувки на туристи. През април във всички места за настанявания под тепетата са осъществени общо 118 077 пренощувания.
Прочетете още
С тази цифра Пловдив и региона се подреждат на второ място в страната. Първа по посещаемост е столицата, където са регистрирани 182 140 пренощувания, или с малко над 64 хиляди повече от тези под тепетата. За разлика от предходния месец, когато втори с класацията бе Благоевград, през април обитаемото място се подрежда една позиция след Пловдив със 113 305 нощувки.

В народен проект те са общо 1 032 845, като от Националния статистически институт регистрират още, че броят на почиващите през април 2023 година се усилва с 19.8% в съпоставяне със същия месец на 2022 година и доближава 471 хиляди. Освен това има и растеж близо 30% на чужденци, пристигнали пренощували в България.



Данни на института регистрират, че с осъществени 76 700 000лв. облага, хотелиерите в страната са постигнали близо 40% растеж по отношение на април на 2022г.. Въпреки това обаче, не е прескочена облагата на предишния месец март, когато приходът бе близо 80 млн. лева  

Прави усещане запазването на наклонността чужденците да залаган на по-модерни места – с 4 и 5 звезди. 73 на 100 от задгранични жители са заложили точно на тях. На този декор към 40% от българите избират първокласните хотели. Данните сочат още, че този месец и българите също са имали по-голяма интензивност в по-висок клас места за настаняване.

Макар нормално нашенци да залагат на бюджетните оферти на междинен и невисок клас хотели и бази, този месец 1/3та са били с били в места за настаняване с 1 и 2 звезди, и една трета в места от междинна класа с 3 звезди.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР