Четвъртият албум на джаз певицата Мирослава Кацарова вече е достъпен

...
Четвъртият албум на джаз певицата Мирослава Кацарова вече е достъпен
Коментари Харесай

„Теменужена“ – нов албум на Мирослава Кацарова

Четвъртият албум на джаз певицата Мирослава Кацарова към този момент е наличен в 150 онлайн платформи. Той носи заглавието на една от десетте песни в него – „ Теменужена “, по музика на Мирослав Турийски.

„ Нежен, мекушав и безспорно неин е новият албум на Мирослава Кацарова. Песните ѝ постоянно са били белязани от мощен персонален детайл, а Мира има невероятния гений да трансформира в празник ежедневното и дребните неща в живота “, написа музикалният публицист Таня Иванова.

Авторските композиции са на български език и осем от тях са напълно по текстове на Мирослава Кацарова. В албума е включена и известната ария „ Водите на март “ на Антонио Карлос Жобим, която бе преведена от Зорница Христова и е записана със специфичното позволение на формалните издатели на музиката на Жобим – Corcovado Music – World.

Песента на Младен Димитров „ Аз съм ти “ пък е дует на Мира Кацарова и актрисата Маргита Гошева, а текстът е написан взаимно от Мира и Маргита.

 Албумът включва и две по-стари песни „ Летни улици “ по музика на Веселин Веселинов-Еко и „ Като в картина на Шагал “ с музиката на Румен Тосков-Рупето. Те са в разнообразни, нови версии.

и „ Неуловима “ са две авторски композиции на самата Мирослава Кацарова. Неотдавна по време на камерен концерт в градината бе снимано и видео на песента „ Боса нова в градината “ (реж. Денислав Турийски).

„ Неуловима “, споделя Мира, е за „ всяка една Франи по Селинждър “. Тя счита песента за завоалирания център на албума, посвещавайки го на „ парадоксалната мощ на крехкостта на всяка една жена “.

Музиката в целия албум е белязана със характерната мелодичност от срещата на джаз трио и струнен квартет. Тази акустична хармония отразява персоналното разбиране на Мира Кацарова, че границите сред жанровете от ден на ден се изличават. Всичко това е реализирано от стегнати оркестрации и аранжименти, дело на Мирослав Турийски.

Музикантите, които партнират в основаването на „ Теменужена “ са Мирослав Турийски (пиано и аранжименти), Веселин Веселинов-Еко (бас), Христо Минчев (бас), Младен Димитров (барабани), Ивелина Христова (цигулка), Диляна Димитрова (цигулка), Мария Венкова (виола), Антоанина Юрганджиева (виолончело), Владимир Карпаров (саксофон), Николай Карагеоргиев (китара), Ангел Дюлгеров (китари).

Саунд дизайнер е Младен Димитров. Продуцент е музикалната компания Blue M LTD.

Албумът „ Теменужена “ е основан с поддръжката на Министерство на културата, а видеото на песента „ Боса нова в градината “ е снимано с поддръжката на Национален фонд „ Култура “.

Мирослава Кацарова показа новия си албум в „ Артефир “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР