Четвърти ден не мога да си получа заповедта, съответно и

...
Четвърти ден не мога да си получа заповедта, съответно и
Коментари Харесай

Уволненият директор на СМГ: Четвърти ден не мога да си получа заповедта

Четвърти ден не мога да си получа заповедта, надлежно и да апелирам. Това сподели Антони Стоянов – уволненият шеф на СМГ, на конференция: „ Относно непозволеното уволняване на шефа на СМГ и изнасяне на нова информация за същинските аргументи и проблеми, довели до напрежение в гимназията през последните години”, съобщи БГНЕС.
„ Не можах да я получа, макар че имам входящ номер за нея. Подадох молба, с цел да я получа. Чаках през целия ден, най-после в последната минута на работния ден, една дама експертка ми заяви, че госпожа Кастрева е споделила, че няма да ми дадат на ръка заповедта, а ще ми я изпратят по пощата на домакински адрес или някакъв адрес, който кажа”, описа Антони Стоянов пред публицисти.
След като получи заповедта, той ще се запознае с нея и ще се посъветва с юристи. " Моето предпочитание е на 100% да апелирам ", безапелационен е Стоянов.
Антони Рангачев, който е приключил СМГ и сега преподава математика в елитния Чикагски университет, съобщи, че въпросът Петя Тодорова бива употребен като димна завеса, с цел да се позволи различен проблем.
Той напомни, че въпросът стартира с уволнението на Петя Тодорова. „ В заповедта на Министерство на образованието и науката няма нищо упоменато за този казус”, сподели Рангачев и предложи да се прочете и мнението на Съюза на математиците.
През последните две седмици, откогато е приказвал с учители в гимназията, които са другата страна на спора, той е останал с усещане и е схванал, че не става дума изобщо за този проблем, а става дума за една група от недоволни учители, по-голямата част са членове на УС на Училищното настоятелство.
„ Те упрекнаха шефа в деспотичност, в отцепване на колектива и така нататък Според мен става въпрос за спор кой да има надзор над финансовия запас, който генерира учебното настоятелство, посредством воденето на курсове в гимназията”, сподели Рангачев.
Той няма отговор по какъв начин може да бъде позволен този проблем, само че Министерство на образованието и науката и Регионалното ръководство на образованието са сезирани доста пъти за този проблем.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР