Четвъртък идва с дъжд. Обявен е жълт код за обилни

...
Четвъртък идва с дъжд. Обявен е жълт код за обилни
Коментари Харесай

Дъжд и жълт код за 16 области в страната

Четвъртък идва с дъжд. Обявен е жълт код за значителни превалявания с гръмотевици в 16 области в страната.

Предупреждението е за областите Видин, Монтана, Враца, София-област, Ловеч, Плевен, Габрово, Сливен, Велико Търново, Разград, Шумен, Търговище, Добрич, Варна, Силистра, Русе. 

Днес преди обяд облачността ще е раздрана, на доста места до най-вече слънчево. Около и след обяд изначало в планините и планинските региони, а по-късно и в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици.

В Северна България ще има условия за интензивни превалявания и градушки, които ще продължат и през нощта против петък. Вятърът ще е слаб, в Северозападна България ще се ориентира от северозапад, в останалите региони ще е най-вече от североизток. Максималните температури ще са най-вече сред 30° и 35°, малко по-ниски ще са в Северозападна България, в София - към 29°.
  
По Черноморието облачността ще е раздрана, преди обяд до най-вече слънчево. След обяд и там ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони, основно по северното крайбрежие ще са обилни по количество, съпроводени с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 23° и 28°. Температурата на морската вода е 22°-25°, по-ниска на север от н. Калиакра. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР