Четвърта поредна европейска титла за Ангел Русев и двоен подиум

...
Четвърта поредна европейска титла за Ангел Русев и двоен подиум
Коментари Харесай

Два златни медала, сребро и бронз на старта на Европейското по вдигане на тежести

Четвърта поредна европейска купа за Ангел Русев и двоен подиум за България при най-леките Габриел Маринов и Иван Димов се качиха на подиума в категория до 61 кг.


Снимка: Българска телеграфна агенция

Ангел Русев донесе първа купа на България от Европейското състезание по повдигане на тежести, което се организира в София.

Той победи в най-леката категория при мъжете, тази до 55 кг, с което завоюва своето четвърто следващо злато и продължи тоталната си доминация на европейската сцена.

Русев завоюва купата с общо дуел от 244 кг. Той изхвърли 109 кг, а по-късно бе №1 в изтласкването и със 135 кг доближи до европейската купа.

Успехът за България в дисциплината бе голям, тъй като на подиума се качи и младият Джан Зарков, който завоюва бронзов орден с дуел от 235 кг. 102 в изхвърлянето и 133 в изтласкването.

Шампионът Русев бе трети със своите 109 кг в изхвърлянето, като придвижването приключи с голямо терзание за целия ни щаб и контузия в рамото за родния играч. Щангистът ни не съумя да се оправи със 111 кг, очевидно изпитвайки огрома болежка.

Въпреки това той не се отдръпна, а избра за изчака да преминат всички опити в изтласкването. Така Русев знаеше, че би трябвало да се оправи със 135 кг, които макар контузията и болката съумя да вдигне от първия опит. След това той направи един несполучлив опит на 140 кг и отхвърли третия си опит, само че това нямше никакво значение за крайното класиране.

В последните четири шампионати на Стария континент, точно Ангел Русев непроменяемо печели златните медали.

Втори зад него приключи грузинецът Рамини Шамилишвили с дуел от 241 кг, а голям героизъм направи младият 17-годишен Джан Зарков.

Той имаше едвам 102 кг в изхвърлянето, което му отреди осмо място преди да пристигна ред на изтласкването.

Там обаче младият българин сподели големият си гений и се оправи поредно със 123, 129, а по-късно с впечатляващите 133 кг, което бе изцяло задоволително за място на подиума.
Доминацията на българите продължи с нова купа и сребърен орден в категория до 61 кг.
Габриел Маринов донесе втора купа на България на Европейското състезание по повдигане на тежести единствено в границите на днешния ден. Той завоюва златото в категория до 61 кг, събирайки дуел от 281 кг, като по този метод изпревари различен наш представител, останал втори - Иван Димов.

Сребърният медалист, събрал 280 кг, бе малтретиран от проблеми с коляното, само че и това не го спря да приключи с осем кг повече пред третия в крайното класиране - Шота Мишвелидзе от Грузия.

Димов въпреки всичко взе злато (130 кг в изхвърлянето), а пък там първенецът Маринов остана пети (със 121 килограма).

Той се пребори за купата в категорията,след като съумя да изтласка 160 кг, изпреварвайки Димов.

Американецът Хемпдън Морис обаче значително скапе българския празник. С опит отвън класирането той събра дуел от 297 кг, а по този метод изпрати Иван Димов отвън челната десетка на олимпийската подготовка за Париж 2024.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР