Четвърта доза ваксина все още не е нужна във Великобритания,

...
Четвърта доза ваксина все още не е нужна във Великобритания,
Коментари Харесай

Великобритания все още не планира четвърта доза срещу коронавирус

Четвърта доза ваксина към момента не е нужна във Англия, тъй като бустерната трета доза продължава да обезпечава висока отбрана против съществено заболяване от разновидността Омикрон измежду по-възрастните хора, съобщи професор Вей Шен Лим от Съвместната комисия за васкинация и имунизация.

Данни на английската Агенция за здравна сигурност демонстрират, че три месеца след слагане на бустерна доза отбраната против хоспитализация за хората на възраст над 65 години продължава да е 90%. Даните демонстрират също за какво е значимо да се сложи бустерна доза, в случай че към този момент имате две. При две дози отбраната против тежко заболяване понижава на към 70% след три месеца и до 50% след шест месеца.

Съвместната комисия за имунизация и имунизация, която поучава държавното управление за политика във връзка с имунизациите, съобщи, че приоритет си остава имунизирането с първа, втора и трета доза на тези, които още ги нямат.

В Израел започнаха да управляват четвърта доза за възпиране на доста заразния вид Омикрон.

Повече от 35 милиона бустерни дози към този момент са сложени на британците. Професор Вей Шен Лим съобщи, че данните демонстрират, че бустерната доза продължава да обезпечава изцяло надеждна отбрана против съществено заболяване даже и при най-уязвимите възрастови групи. Предвид на необятно разпространяващия се Омикрон обаче той прикани хората да си слагат бустерна доза, както и всички към момента неимунизирани да побързат с първа и втора доза.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР