Четирите най-големи банки в Гърция обявиха, че са подписали синдикиран

...
Четирите най-големи банки в Гърция обявиха, че са подписали синдикиран
Коментари Харесай

Гърция планира да стане газов център за региона

Четирите най-големи банки в Гърция оповестиха, че са подписали синдикиран заем за 505 милиона евро с оператора на газопреносната мрежа DESFA за финансиране на неговия капиталов проект, целящ да трансформира страната в енергиен център за района.

Кредитните институции National Bank, Eurobank, Alpha Bank и Piraeus Bank подписаха кредитната линия, се показва в взаимно изказване, оповестява Ройтерс.

Оказва се, че 12-годишният заем ще финансира 10-годишния проект за развиване на DESFA, който включва повече от 48 плана на обща стойност 540 милиона евро за възобновяване на инфраструктурата и обезпечаване на диверсифицирано газово доставяне.

В момента през Гърция минават няколко основни газопровода, нужни за енергийната диверсификация на района и на Европа. Доставките за газ от Азербайджан също минават през южната ни съседка, а от началото на годината доближават и до нас посредством реверсивна газова връзка.
Гърция има един построен LNG терминал край Атина и строи втори в региона на Александруполис. В него присъединяване ще има и българската „ Булгартрансгаз “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР