Четирите деца на фамилията с починалото 15-дневно бебе в Харманли

...
Четирите деца на фамилията с починалото 15-дневно бебе в Харманли
Коментари Харесай

Отнеха 4 деца от семейство след смъртта на братчето им

Четирите деца на семейството с умрялото 15-дневно бебе в Харманли ще бъдат отнети и предадени на приемни фамилии. Това е решението на обществените служби. Координационният съвет по случая е бил призован в понеделник.

Това е третият случай на умряло дете на въпросните родители. Те имат общо 12 деца. Последният случай на гибел, преди настоящия, е от 2012 година. Тогава фамилията е живеело в симеоновградското село Константиново. Починалото дете едвам доживяло 5-месечна възраст. Според експертизата то е било болно и недохранено.

Тогава обществените лишиха останалите 5 деца на фамилията и ги предадоха на леля им. По-късно те били вписани в регистъра за осиновяване. Семейството по този начин и не си ги взело назад.

Междувременно им се родили нови 5 деца. През 2016-а семейството се преселила в Харманли. Тогава обществените получили сигнал, че едно от дребните - бебе на 1 месец, не наддава на тегло. Социалните почнали наблюдаване, само че година по-късно анализът посочил, че всичко е наред и фамилията се грижи добре за децата си.
На 2 ноември т.г. обаче 15-дневното им бебе умряло в болничното заведение.

" То беше докарано в сериозно положение. Момченцето беше признато по неотложност в Отделението за новородени и недоносени деца в МБАЛ-Хасково. Имаше хипотермия и сепсис. Причината за гибелта му е белодробна зараза ", разясниха осведомени със случая лекари.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР