Четиринадесет кандидати са в бюлетината за горещо оспорваното място.Всички очи

...
Четиринадесет кандидати са в бюлетината за горещо оспорваното място.Всички очи
Коментари Харесай

Ръдърглен и Хамилтън Уест: Междинни избори: Междинни избори за замяна на опозорения депутат

Четиринадесет претенденти са в бюлетината за горещо оспорваното място.

Всички очи ще бъдат ориентирани към SNP и Scottish Лейбъристи - като и двете партии преглеждат междинните избори като значимо полесражение преди идващите общи избори в Обединеното кралство.

Мястото в Южен Ланаркшър се сменяше сред партиите на всеки от последните три общи избора. Изображение: Лидерът на SNP и първи министър Хумза Юсаф с претендент Кейти Лоудън

Г-жа Фериер, която завоюва мястото за SNP през 2019 година, беше принудена да седи като самостоятелна, откакто загуби партийния бич, когато се разкри нейното нарушаване на Коронавирус.

Мнозинството на SNP през 2019 година беше 5230, като партията завоюва 44% от гласовете, а шотландските лейбъристи са на второ място с 35%. За да завоюват назад мястото си, шотландските лейбъристи се нуждаят от смяна в каузи на гласовете от 4,9 процентни пункта.

Изображение: Лидерът на шотландските лейбъристи Анас Сарвар с претендент Майкъл Шанкс

SNP издига съветника от Южен Ланаркшир Кейти Лоудън, до момента в който шотландските лейбъристи пазят учителя Майкъл Шанкс.

Шотландските консерватори поддържат общинския консултант от Глазгоу Томас Кер, студентът Камерън Иди е за Шотландските зелени, а анализаторът на данни Глория Адебо се кандидатира за Шотландските либералдемократи. < /p>

Гласуването ще се организира от 7 до 22 часа. След това преброяването ще стартира в централата на Съвета на Южен Ланаркшър в Хамилтън, като резултатът се чака в ранните часове на петък сутринта.

Кой остава?

Глория Адебо (Шотландски демократични демократи) Бил Бонар ( Шотландска социалистическа партия) Гари КукАндрю Дейли (независим) Камерън Иди (Шотландска зелена партия) Принц Анкит Лав, император на Индия Найл Фрейзър (Шотландска фамилна партия) Юън Хойл (Волт Великобритания) Томас Кер (Шотландски консерватори) Кейти Лоудън (SNP) Кристофър Сермани ( Шотландска профсъюзна и социалистическа коалиция) Майкъл Шанкс (Шотландска лейбъристка партия) Дейвид Старк (Реформаторска партия в Обединеното кралство) Колет Уокър (Партия за самостоятелност за Шотландия)

Защо се организират междинните избори?

Изображение: Бившият народен представител Маргарет Фериър. Снимка: Парламентът на Обединеното кралство

Маргарет Фериер загуби мястото си в Уестминстър поради нарушение на разпоредбите за Коронавирус.

Г-жа Фериер разви признаци на Коронавирус в събота, 26 септември 2020 година, и откакто си направи тест, въпреки всичко отиде на черква и обядва с член на фамилията на идващия ден.

Тогавашните правила гласят, че госпожа Фериер е трябвало да бъде изолирана, до момента в който получи резултата от теста си.

В понеделник, към момента в очакване на резултата от тест, тя пътувала с трен от Глазгоу до Лондон, взела участие в спор на Камарата на общините и се хранела в чайната на членовете в Народното събрание.

Сащата вечер тя получила известие, че пробата й бил позитивен, само че вместо изолирайки се, тя пътува назад до Шотландия с трен на идната заран.

През 2021 година тя беше упрекната от полицията и по-късно й беше подредено да постави 270 часа неплатен труд, откакто призна, че отговорно и неразумно е изложила обществеността „ на риск от зараза, болест и гибел " вследствие на нейното държание.

Впоследствие тя беше отстранена от Камарата на общините за 30 дни, което задейства петицията за отзоваване.

От 81 123 гласоподаватели, 11 896 (14,66%) хора подписаха петицията - което беше повече от 10%, нужни за отстраняването на госпожа Ферие от мястото.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР