Четирима са задържани заради незаконно притежаване на оръжие, боеприпаси, а

...
Четирима са задържани заради незаконно притежаване на оръжие, боеприпаси, а
Коментари Харесай

Пазарджик: Удариха дребната престъпност, четирима арестувани

Четирима са арестувани поради нелегално владение на оръжие, муниции, а един от тях и за културно-исторически полезности в Пазарджишко. Полицаи направили инспекции в жилищата на 62-годишната Г.Ф. от баташкото село Фотиново, Н.П.- 64г. от беловското село Сестримо и В.Я.- 45г. от прилежащото село Мененкьово. Там са открити общо две ловни пушки и 152 боеприпаса от друг тип и диаметър притежавани без нужните разрешителни.

Екип на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ направил инспекция в къщата на В.А.- 43г. от пазарджишкото село Црънча. На първия етаж органите на реда разкрили гладкоцевна пушка и 98 патрона за нея. В хода на инспекцията обаче те се натъкнали на металдетектор и голям брой предмети представляващи културно-исторически полезности – украшения, монети, железен кръст.



По време на полицейските дейности в жилища, икономически постройки, гаражни пространства и коли са открити акцизни артикули без бандерол. Иззети са общо 30 000 къса с цигари и 33.4 кг изсъхнал нарязан тютюн. Спрямо петима мъже и четири дами са формирани полицейски производства или преписки.

При контрола над участниците в придвижването по пътищата са засечени двама водачи ръководещи под въздействието на опиати и един под въздействието на алкохол. Двама са карали нерегистрирани по надлежния ред мотопед и лек автомобил. Акцията продължава и през днешния ден.



20 полицейски производства и полицейски преписки са формирани през миналото денонощие на територията на региона вследствие на провежданата по предписание на Главния секретар на Министерство на вътрешните работи профилирана полицейска интервенция по противопоставяне на стандартната престъпност. В нея са включени екипи на ОДМВР-Пазарджик и районните ръководства в региона, подкрепени от чиновници на Зоналното жандармерийско ръководство в Пловдив.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР