Четирима работници са загинали при взрив във водноелектрическа централа близо

...
Четирима работници са загинали при взрив във водноелектрическа централа близо
Коментари Харесай

Четирима са загинали след взрив в електроцентрала край Болоня

Четирима служащи са починали при гърмеж във водноелектрическа централа покрай Болоня, съобщи АНСА, базирайки се на локалната префектура. Петима души са ранени в случая. Трима служащи са в неопределеност, а други трима служащи са невредими след случая.

Експлозията е станала към 15.00 ч. локално време през вчерашния ден в електроцентралата на езерото Сувиана.

Засегнатата от случая централа е експлоатирана от енергийната група ЕНЕЛ, добавя Франс прес. Обектът се намира до градчето Камуняно.

В известие на компанията се споделя, че се е разразил и пожар, засегнал трансформатор в централата. Компанията е взела ограничения за извеждане на личния състав от обекта.



Язовирната стена на централата не е била наранена, само че производството на електрическа енергия е спряно. Това няма да засегне електроснабдяването на локално и национално равнище, споделят от компанията.

Калоджеро Туртуричи, представител на локалните пожарникари, съобщи, че към този момент не може да се каже какви са аргументите за случая. Помещенията, в които е станал гърмежът, са отчасти наводнени и цялостни с пушек и вътре не може да се влезе на този стадий.

Премиерът на Италия Джорджа Мелони и вицепремиерът Антонио Таяни споделиха, че наблюдават с безпокойствие обстановката.



Снимки: БГНЕС


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР