Четирима от всеки петима израелски евреи смятат, че правителството и

...
Четирима от всеки петима израелски евреи смятат, че правителството и
Коментари Харесай

Нетаняху трябва да подаде оставка след края на войната, сочи проучване

Четирима от всеки петима израелски евреи считат, че държавното управление и министър-председателят Бенямин Нетаняху са отговорни за всеобщото навлизане на терористи от Хамас в Израел и последвалото кръвопролитие, сочи ново изследване на Центъра " Диалог ", оповестено от „ Джерузалим пост “

Преобладаващото болшинство - 86% от интервюираните, в това число 79% от поддръжниците на обединението, обявиха, че изненадващата офанзива от Газа е неуспех на управлението на страната, а 92% обявиха, че войната провокира безпокойствие.

Освен това съвсем всички интервюирани (94 %) считат, че държавното управление би трябвало да понесе някаква отговорност за неналичието на подготвеност за сигурност, довела до нападението, а над 75 % са на мнение, че държавното управление носи по-голямата част от отговорността.

Нетаняху би трябвало да подаде оставка след края на войната, считат израелците

Проучването, в което са взели участие 620 израелски евреи от цялата страна, откри също по този начин, че болшинството от интервюираните считат, че Нетаняху би трябвало да подаде оставка след приключването на интервенция " Железен меч ".

Мнозинството от 56% съобщи, че Нетаняху би трябвало да подаде оставка след края на войната, като 28% от гласувалите за обединението са съгласни с това мнение, а 52% от интервюираните чакат оставката и на министъра на защитата Йоав Галант.

Освен това множеството респонденти декларират, че нямат доверие на държавното управление да води войната против Газа, макар че допитването е извършено преди някогашният министър на защитата Бени Ганц да се причисли към изключителното държавно управление на единството в сряда вечерта.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР