Европейският съюз трябва спешно да се реформира на фона на

...
Европейският съюз трябва спешно да се реформира на фона на
Коментари Харесай

Елисавета Белобрадова: Несъмнено ще има сериозен опит за спускане на нова Желязна завеса

Европейският съюз би трябвало незабавно да се реформира на фона на поредност от все по-тревожни политически събития в световен мащаб. Това съобщи претендентът за евродепутат Елисавета Белобрадова от “Продължаваме Промяната - Демократична България ”.

“Много от актуалните процеси ме навеждат на една мисъл. Несъмнено следва сериозен опит за втурване на нова Желязна завеса ”, разяснява Белобрадова, която е и претендент за депутат в 25 МИР - София. Като част от визираните процеси тя уточни блокирането от страна на Унгария на 6.9 милиарда евро по механизма за разплащане с страни от Европейски Съюз, предоставящи военна помощ за Украйна, срещите на китайския водач Си Дзинпин първо в Париж, а след това в Будапеща и Белград, където съгласно Белобрадова е бил посрещнат като полубог. След срещата си с Орбан Си Дзинпин съобщи, че Китай и Унгария стартират “златно странствуване ” в двустранните си връзки.

Белобрадова не спести рецензиите си и към президента Румен Радев за погрешните му изказвания, че ще бъдат изпращани български войски в Украйна. Тя акцентира, че българският миг в никакъв случай и по никакъв метод няма да вземе сходно решение.

“Румен Радев още веднъж подхвана мантрите, че Русия е непобедима и прочие масирана политическа агитация за съветската страна. Или за китайската, според от кой ъгъл гледаме световните политически събития ”, проучва Белобрадова. Според нея в сегашния миг е извънредно значимо къде ще се нарежда България и какъв исторически избор ще направи.

“Въпросите ми са ориентирани към хората, които ще образуват идващото болшинство в националния парламент. И до момента в който за Пеевски е ясно къде е позициониран и какви са задачите му, то въпросите ми са към всички останали сътрудници. Питам ви напълно отговорно, вас, от по този начин нареченото евроатлантическо болшинство. Ще защитавате ли до дъно избора на България да е част от Европейски Съюз и НАТО? Да бъде свободна, демократична народна власт, пък въпреки и с някоя и друга дупка в пътя и някоя и друга велоалея, която не ви харесва? ”, попита реторично Белобрадова.
 2024-06-09_Izbori.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР