Четирима души от италиански произход, сред които бивш евродепутат от

...
Четирима души от италиански произход, сред които бивш евродепутат от
Коментари Харесай

4-ма души са арестувани по обвинения за корупция в Европарламента

Четирима души от италиански генезис, измежду които някогашен евродепутат от групата на Социалистите и демократите, и помощник в Европейския парламент, са били задържани в Брюксел по съмнение за присъединяване в незаконна група, оказвала въздействие при приемането на политически и стопански решения, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според локални медии задържаните са били финансирани от Катар и ще бъдат упрекнати в корупция и пране на пари. В резиденцията на някогашния евродепутат полицията откри 500 хиляди евро в брой.

Сред задържаните е и  ръководител на Международна конфедерация на профсъюзите.

Според вестник " Соар ", служителите на реда са направили обиски на 14 адреса в Брюксел, а следствието започва от юли 2022 година. Заподозрените са упрекнати във взимане на подкупи от Катар и опит да повлияят на политиката на Европейския съюз, по-специално на позицията на други депутати от Европейския парламент в навечерието на подготовката за Световното състезание. Според вестника, задържаните са предали огромни суми пари и скъпи дарове на други евродепутати.

Белгийската прокуратура излезе с изказване, потвърждаващо, че в петък се организира " антикорупционна интервенция, обвързвана с една от страните от Близкия изток ", само че остави без коментар цялата друга информация на " Соар ", в това число връзката на следствието със Световно състезание по футбол. Прокурорите също потвърдиха ареста на четирима души от италиански генезис, само че без да разкриват имената им.

Белгийската полиция организира огромна интервенция като част от следствие на корупционни покупко-продажби във връзка със Световното състезание по футбол в Катар.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР