Четирима човека са починали в Италия в резултат на редки

...
Четирима човека са починали в Италия в резултат на редки
Коментари Харесай

Още четирима души починаха след ваксинация с АстраЗенека

Четирима индивида са умряли в Италия вследствие на редки кръвни съсиреци, откакто им е била сложена имунизацията против COVID-19 на компанията " АстраЗенека ", съобщи националната фармацевтична организация, съобщи Ройтерс.

Според фармацевтичната организация са били следени разнообразни странични резултати измежду 0,5 % от поставените сред 27 декември и 26 март 9,07 милиона дози, като при всички три ваксини, употребявани до момента - на " Пфайзер ", " Модерна " и " АстраЗенека ", е имало известия за нежелани реакции, написа Новини.бг.

Тежки странични резултати са регистрирани при 0,04 % от случаите. Леки странични резултати са докладвани след потреблението на всички три ваксини, като множеството са включвали сходни на грип признаци, болежка в мястото на слагане на инжекцията и изнемощялост. Фармацевтичната организация съобщи, че в Италия са били регистрирани 11 случая на хора, при които са се образували кръвни съсиреци след слагане на имунизацията на " АстраЗенека ". Четирима от тях са умряли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР