Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел ще сложи

...
Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел ще сложи
Коментари Харесай

Фетел прекратява кариерата си във Формула 1 след края на сезона

Четирикратният международен първенец във Формула 1 Себастиан Фетел ще постави завършек на спортната си кариера, разгласи самият той. 35-годишният немец, който сега кара за Астън Мартин, завоюва четири поредни международни трофеи от 2010-а до 2013-а с Ред Бул. Неговите 53 победи в надпревари го слагат на трето място за всички времена зад Люис Хамилтън (103) и Михаел Шумахер (91) .
Себастиан Фетел.
„ Решението да се откажа бе мъчно за мен и прекарах доста време в обмислянето му. В края на годината желая да направя равносметка и да се концентрирам върху това, което ми следва – ясно е за мен, имайки поради, че съм татко, че желая да прекарам повече време със фамилията ми. Но през днешния ден не става въпрос за прощаване. А по-скоро за благодарности – на всички, не на последно място на почитателите, без чиято буйна поддръжка Формула 1 нямаше да съществува “, сподели Фетел в изказване на отбора.

Германецът се причисли към Астън Мартин предишния сезон след шест години във Ферари, с които приключи на два пъти втори в генералното класиране зад Хамилтън през 2017 и 2018. Той завърши на 12-о място през 2021 с новия си тим, откакто стигна единствено един път до подиума. Фетел е 14-и в подреждането все още. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР