Четирикратният рали шампион на България Мирослав Ангелов е загинал след

...
Четирикратният рали шампион на България Мирослав Ангелов е загинал след
Коментари Харесай

Четирикратният рали шампион на България Мирослав Ангелов загина в катастрофа

Четирикратният рали първенец на България Мирослав Ангелов е умрял след злополука, заяви Радио Шумен. Неговият навигатор Георги Гаджев е в реанимацията на болничното заведение в Шумен в устойчиво положение - с фрактура на таза, в схващане. Двамата са аварирали по време на подготовка. Ангелов е откаран в болничното заведение, където е умрял.
 
Инцидентът е станал на черен път в региона на върбишкото село Тушовица, оповестява Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града. Той е станал по време на втория ден от проби на макадам покрай Шумен, на дълга права и с доста висока скорост, прецизира Sportal.
 
Състезателният автомобил на Ангелов и Гаджев се е блъснал челно в бетонна стена, колата се е запалила, а Гаджев е съумял да извади от горящия автомобил 50-годишния Мирослав, който е бил реанимиран в колата за спешна помощ, само че е умрял в болничното заведение от вътрешните пострадвания.
 
Предполага се, че двамата са се блъснали при скорост на автомобила над 150 км/ч. Ангелов и навигаторът му Георги Гаджев трябваше да вземат участие в последния кръг от румънския рали шампионат на макадам в края на месеца.
 
Сигналът за случая е получен малко преди 12:00 часа през днешния ден. Съобщено било, че по време на подготовка на макадам във високата част над селото български екипаж напуснал трасето. Последвал удар в бетонно оборудване.
 
42-годишният навигатор съумял да помогне и да извади водача от автомобила, минути преди колата да бъде обхваната в пламъци. Работата по изясняване на събитията към случая продължава.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР